Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ανυπομονώ να μιλήσω σε όλους σας


Καλημέρα σε όλους,


Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την θερμή υποδοχή στο πρότζεκτ που προτείναμε.

Όπως ανέφερα... 


 

στο παρελθόν σήμερα είναι η τελευταία μέρα για όσους ενδιαφέρονται για το έργο να κλείσουν ένα προς ένα συναντήσεις μαζί μου ή να με καλέσουν και να κάνουν ερωτήσεις

Μίλησα με τους περισσότερους από εσάς αλλά όχι με όλους και ο κ. Γιάντσιος με ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να θίξω καθώς σε όλες τις κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχα δεν εμφανίστηκε για να το απαντήσω

Σχετίζεται με το ελάχιστο ποσό επένδυσης που συζητήσαμε και συμφωνήσατε οι περισσότεροι.

Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που ενώ πιστεύουν στο έργο και στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη του, δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή επαρκή κεφάλαια, για διάφορους λόγους, για να φτάσουν το όριο των 10.000 ευρώ για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. .

Ταυτόχρονα, είναι δίκαιο να επιβραβεύονται όσοι θα συνεισφέρουν σημαντικά περισσότερο από άλλους για να γίνει το έργο πραγματικότητα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η αξία της εταιρείας στην αρχική της κατάσταση εκτιμάται ότι αξίζει 3,8 εκ. ή 3,8 εκ. μετοχές του 1 ευρώ η καθεμία, και συνδυάζοντας τα τρία δεδομένα, προτείνω, και ελπίζω ότι η πλειοψηφία θα συμφωνήσει, τα ακόλουθα:

• Οποιοδήποτε ποσό επένδυσης γίνεται αποδεκτό από 1000 ευρώ.

• Επενδύσεις μεταξύ 10,000 και 20,000 να δικαιούνται έκπτωση 10 %

• Επενδύσεις από 20.001 έως 50.000 με έκπτωση 18%

• Όλες οι εκπτώσεις θα δίνονται αυξάνοντας τον αριθμό των μετοχών που αγοράζει κάποιος. Για παράδειγμα, εάν επενδύσετε 25.000 με έκπτωση 18% τότε δικαιούστε 25.000 x 1,18 = 29.500 μετοχές του 1 € έκαστη.

Οι 29.500-25.000=4.500 μετοχές θα μετατραπούν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και ο επενδυτής θα μπορεί:

• Να τα μετατρέψει σε SAFE (παράγωγα) δίνοντάς του το δικαίωμα να αγοράσει το ισοδύναμο μετοχών στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης με έκπτωση 50%

• Να τα πάρει πίσω σαν έσοδα από μερίσματα στο τέλος κάθε οικονομικού έτους και μέσα σε τρία χρόνια

• Να τα χρησιμοποιήσουν ως προκαταβολή για την εξαγορά μετοχών από μικροεπενδυτές εάν αποφασίσουν να πουλήσουν μετά από 18 μήνες όπως θα δικαιούνται. Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία θα πληρώσει τον πωλητή επενδυτή για λογαριασμό του κατόχου των SAFE.

Θα σας προτρέψω όλους να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και με απόλυτη εχεμύθεια, να με ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία έχετε και να μου πείτε το ποσό που θέλετε να επενδύσετε.

Εάν τα δεσμευμένα ποσά είναι πάνω από το απαιτούμενο επίπεδο για να συνεχίσω με τη διαδικασία crowdfunding, όπως περιγράφεται στο επιχειρηματικό σχέδιο, τότε το έργο θα προχωρήσει και εάν χρειαστεί να προμηθευτώ κεφάλαια από τρίτους η να απευθυνθούμε στα τουριστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεστε, ενωρίτερα από ότι προβλέπουμε στο επιχειρηματικό πλάνο, θα το κάνω.

Ανυπομονώ να μιλήσω σε όλους σας

Σωτήρης Μελιούμης

694 660 0337