Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Σπήλαιο Λιμνών: Στα Καλάβρυτα θα βρείτε έναν υπέροχο, υπόγειο κόσμο


Με γαλήνιες λίμνες και εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες – Δείτε τις φωτογραφίες
 
Στα Καλάβρυτα εντοπίζεται το Σπήλαιο Λιμνών, ένας υπέροχος και εντυπωσιακός κόσμος στα έγκατα της γης που μόνο δέος και θαυμασμό προκαλεί στους επισκέπτες του. Με λίμνες... 

 
που εναλλάσσονται αρμονικά με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σπάνιο θαύμα της φύσης.

Με μεγάλο του πλεονέκτημα το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στα Καλάβρυτα, και πιο συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Καστριά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε στο δημοφιλή προορισμό της Αχαΐας και να μην επισκεφτείτε αυτό το, στην κυριολεξία, θαύμα της φύσης.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά σπήλαια της χώρας, το Σπήλαιο των Λιμνών ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα για το λόγο ότι στους τρεις ορόφους του εσωτερικού του συναντώνται γαλήνιες λίμνες, που σε μαγεύουν με την αψεγάδιαστη εικόνα τους. Ακόμη, μάλιστα, και ο δημοφιλής τουριστικός οδηγός Lonely Planet συγκαταλέγει το Σπήλαιο των Λιμνών ανάμεσα στα 10 θαύματα της φύσης που πρέπει κανείς να παρατηρήσει από κοντά στην Ελλάδα.

Το σπήλαιο προσεγγίζεται από το δρόμο Καλαβρύτων – Κλειτορίας, σε απόσταση 17 χλμ. από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ. από την Κλειτορία, συναντάται σε υψόμετρο 827 μέτρων και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό περνά πολύ κοντά από την τεχνική του είσοδο.

Σπήλαιο Λιμνών: Το θαύμα της φύσης στα Καλάβρυτα

Το Σπήλαιο των Λιμνών ανακαλύφθηκε το 1964 από κατοίκους της περιοχής, με την πρώτη αποστολή σε αυτό να ολοκληρώνεται το 1965 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο, τόσο με τη συμμετοχή Ελλήνων, όσο και ξένων σπηλαιολόγων. Παρόλο που το στεγνό τμήμα στην αρχή του σπηλαίου ήταν ήδη γνωστό από παλιά, η πρώτη αυτή αποστολή έφερε στο φως αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης με τους υπέροχους σταλακτίτες, τις γαλήνιες λίμνες, τις μυστηριώδεις στοές και τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους.

Το Σπήλαιο των Λιμνών έγινε επισκέψιμο από το κοινό το 1990 και από τα 1980 μέτρα εξερευνημένου μήκους του, τα 500 μέτρα έχουν αξιοποιηθεί. Η είσοδος του επισκέπτη πραγματοποιείται από μια τεχνητή σήραγγα που οδηγεί απευθείας στο δεύτερο όροφο του σπηλαίου, ενώ η διάβαση στις λίμνες πραγματοποιείται από υπερυψωμένες γέφυρες. Θαυμασμός και δέος τα όσα νιώθουν όσοι βρεθούν στο εσωτερικό του.




newsbeast.gr