Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Η Πιερία στον 21ο αιώνα


Κώστας Γιάντσιος

Η προσπάθειες ενημερώσεων για την 12μηνη τουριστική περίοδο πού ξεκίνησε από την Λεπτοκαρυα, Πλαταμώνα, Λιτόχωρο, συνεχίζεται και στην υπόλοιποι Πιερία.

Η...  

 
περίληψη των κυριότερων σημείων του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) περιέχει τις λεπτομέρειες μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη δημιουργία μιας αμοιβαία επωφελούς εικονικής εταιρικής σχέσης που βασίζεται στο τεχνολογικό υποκατάστατο της εμπιστοσύνης, μεταξύ τοπικών και ξένων εταιρειών.
Η ιδέα είναι να αξιοποιηθεί το τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό της περιοχής κατά την διάρκεια του χειμώνα, δεδομένης της χρόνιας έλλειψης χρήσης του αποθέματος δωματίων ολόκληρης της περιοχής κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.
Προτείνει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας κρατήσεων ( booking ) συνδυασμό με ένα προηγμένο πρόγραμμα αφοσίωσης για τους επισκέπτες και ένα υβριδικό μοντέλο λειτουργίας μεταξύ ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου και μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών τεχνολογιών και τη δημιουργία εσόδων από τα οφέλη μιας οικονομίας κλειστού βρόχου.
Το μοντέλο μπορεί τελικά να επεκταθεί σε μια πιο οικονομικά εστιασμένη προσφορά ακινήτων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καταλήγοντας σε ένα προηγμένο μοντέλο franchise για τις περισσότερες από τις βασικές του δραστηριότητες.
Το έργο συνεπάγεται αρχικά τη δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών και μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών τεχνολογιών με βάση άδεια DLT που εδρεύουν στο εξωτερικό αλλά εξυπηρετούν αποκλειστικά την περιοχή αρχικά και την λοιπή Ελλάδα σε επόμενο στάδιο.
Η κάλυψη των αναγκών της περιοχής με την επέκταση της τουριστικής της περιόδου σε 12 μήνες ετησίως, ενώ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό μέτωπο, είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης.
Τα περισσότερα οφέλη για τους επενδυτές θα προκύψουν όχι μόνο από:
• τις οικονομίες μακράς κλίμακας, 
• ή την εξάλειψη των χρεώσεων συναλλαγής,
• ή την ελαχιστοποίηση των προμηθειών που καταβάλλονται σε άτομα όπως η κράτηση ή
• ή τα μερίσματα στο τέλος του έτους,
αλλά, από την αναμενόμενη εκθετική αύξηση της αξίας των μετοχών που θα κατέχουν με τη μετατροπή της επιχείρησης σε εταιρεία Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών (FINTECH).
 
     Ενημερώσεις:  
 
Κωνσταντίνος Γιάντσιος 
 Τηλέφωνο επικοινωνίας 6978641206