Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Αυλαία τέλους για το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας στην Κατερίνη


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με ρεκόρ συμμετοχών το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας στην Κατερίνη, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και... 

 
τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Επιμελητήριο Πιερίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Αθλούμενοι από όλη την Ελλάδα, μέλη Ναυτικών Ομίλων, Γυμναστηρίων και Πολίτες ανέβασαν πάρα πολύ υψηλά τον πήχη στο κατάμεστο γυμναστήριο Τ9 του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κατερίνης.
Το Τ9 μετατράπηκε από τις 12μ.μ. σε μία κωπηλατική αρένα με τα εργόμετρα να παίρνουν φωτιά, με τα αγωνίσματα των ΑΜΕΑ και των Special Olympics. Στη 13:00 ξεκίνησε το κανονικό πρόγραμμα με τις ηλικίες 12 έως 65 χρονών σε αποστάσεις 500μ, 1000μ και 2000μ.
Παρών στην διοργάνωση σύσσωμο το Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και όλη η Κωπηλατική Οικογένεια με Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, Βαλκανιονίκες και Πρωταθλητές Ελλάδος.
Για τη συμβολή τους στην όλη διοργάνωση η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης βράβευσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Χατζηχριστοδούλου Ηλία, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Γιάννη Νταντάμη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.    
 


 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο στάδιο παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η οποία βράβευσε τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο προσφέροντας του μία πλακέτα εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.
Απονομή στη Χρυσή Ολυμπιονίκη στην κατηγορία Νέων γυναικών και 5η στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο Χριστίνα Μπούρμπου έκανε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, επίσης ο Βουλευτής Πιερίας βράβευσε και την Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Αναστασιάδου, η οποία πήρε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα Δικώπου Γυναικών με την Χριστίνα Μπούρμπου.
Την εκδήλωση τίμησε και βράβευσε νικητές ο Βουλευτής Κομνηνός Δελβερούδης ο οποίος και ώς γυμναστής αναγνώρισε την αξιέπαινη προσπάθεια όλων των αθλητών.
Βραβεύσεις στην κατηγορία Special olympics και ΑΜΕΑ έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γιάννης Νταντάμης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Οι κούρσες τελείωσαν αργά το βράδυ φέρνοντας ένα ευχάριστο συναίσθημα ανακούφισης για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης και οι τοπικοί φορείς δέχτηκαν τα θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και από όλους τους φίλους του αθλήματος.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τα μέλη του Ομίλου και τους γονείς των αθλητών για την συμβολή τους ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες.