Συνήθως, η αιτία για την άσχημη οσμή στην κατάψυξη είναι η ανάπτυξη βακτηρίων
Πολλές φορές τυχαίνει στην κατάψυξη να αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές, χωρίς προφανή λόγο.
Συνήθως, η αιτία για...
Συνήθως, η αιτία για...
την άσχημη οσμή στην κατάψυξη είναι η ανάπτυξη βακτηρίων. Παρόλο που τα βακτήρια γίνονται ανενεργά στους -18 βαθμούς στους οποίους λειτουργεί η κατάψυξη, μπορεί να ζήσουν σε θερμότερο περιβάλλον.
Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές της κατάψυξης;
Απλούστατα να καθαρίσουμε καλά την όποια διαρροή από δοχεία με φαγητά. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Αδειάζουμε την κατάψυξη
Παίρνουμε ένα φορητό ψυγειάκι ή μερικές ισοθερμικές τσάντες και τις γεμίζουμε με τα τρόφιμα που είχαμε στην κατάψυξη και μερικές παγοκύστες.
Τακτοποιούμε
Πετάτε όποια τρόφιμα έχουν κρυστάλλους επάνω τους (σημάδι ότι έχουν καεί), όσα δεν είναι καλά σφραγισμένα, ή είναι τόσο παλιά που δεν γνωρίζουμε αν έχει περάσει η περίοδος λήξης τους.
Καθαρίζουμε το εσωτερικό
Κάνουμε μια πάστα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και τρίβουμε απαλά το εσωτερικό της κατάψυξης.
Απορροφούμε τις έντονες μυρωδιές
Αν οι οσμές επιμένουν, τοποθετούμε ένα μπολ με κόκκους καφέ ή μαγειρική σόδα στην κατάψυξη, κλείνουμε την πόρτα και περιμένουμε για περίπου μία ώρα.
Βάζουμε τα κατεψυγμένα πίσω στη θέση τους
Τοποθετούμε όλα τα τρόφιμα πίσω στη θέση τους, σημειώνοντας κάπου τι έχουμε και προγραμματίζοντας τη χρήση τους. Σιγουρευόμαστε ότι κάθε τρόφιμο είναι σφραγισμένο αεροστεγώς και έχει αυτοκόλλητο με την ημερομηνία που μπήκε στην κατάψυξη.
Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές της κατάψυξης;
Απλούστατα να καθαρίσουμε καλά την όποια διαρροή από δοχεία με φαγητά. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Αδειάζουμε την κατάψυξη
Παίρνουμε ένα φορητό ψυγειάκι ή μερικές ισοθερμικές τσάντες και τις γεμίζουμε με τα τρόφιμα που είχαμε στην κατάψυξη και μερικές παγοκύστες.
Τακτοποιούμε
Πετάτε όποια τρόφιμα έχουν κρυστάλλους επάνω τους (σημάδι ότι έχουν καεί), όσα δεν είναι καλά σφραγισμένα, ή είναι τόσο παλιά που δεν γνωρίζουμε αν έχει περάσει η περίοδος λήξης τους.
Καθαρίζουμε το εσωτερικό
Κάνουμε μια πάστα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και τρίβουμε απαλά το εσωτερικό της κατάψυξης.
Απορροφούμε τις έντονες μυρωδιές
Αν οι οσμές επιμένουν, τοποθετούμε ένα μπολ με κόκκους καφέ ή μαγειρική σόδα στην κατάψυξη, κλείνουμε την πόρτα και περιμένουμε για περίπου μία ώρα.
Βάζουμε τα κατεψυγμένα πίσω στη θέση τους
Τοποθετούμε όλα τα τρόφιμα πίσω στη θέση τους, σημειώνοντας κάπου τι έχουμε και προγραμματίζοντας τη χρήση τους. Σιγουρευόμαστε ότι κάθε τρόφιμο είναι σφραγισμένο αεροστεγώς και έχει αυτοκόλλητο με την ημερομηνία που μπήκε στην κατάψυξη.