Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ένοχος κρίθηκε τελικά από το Εφετείο ιερέας, για ασέλγεια σε ανήλικο


Είχαν προηγηθεί πολλά δικαστήρια από το 2017 και μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου η υπόθεση έφτασε και πάλι στις δικαστικές αίθουσες...
 
 
Ένοχος κρίθηκε τελικά ο ιερέας που υπηρετούσε σε ενορία της Κοζάνης και εδώ και χρόνια βρίσκεται εκτός της περιοχής με την ποινή των τριών ετών με αναστολή για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου άνδρα. Μάλιστα επρόκειτο για πράξη επαναλαμβανόμενη επί χρόνια που λάμβανε χώρα σε άλλη ενορία της Κοζάνης.

Όπως αναφέρει το Prologos.gr, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου του ιερέα, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς του και της μακράς διάρκειας της δίκης. Σημειώνεται ότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθωωτική, ενώ δεν παρίστατο δικηγόρος να υπερασπιστεί τον ενήλικο πλέον άντρα.
Είχαν προηγηθεί πολλά δικαστήρια από το 2017 και μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου η υπόθεση έφτασε και πάλι στις δικαστικές αίθουσες. Από τους τρεις αρχικά κατηγορούμενους ενός ακόμα ιερέα και ενός μοναχού που επίσης διώκονταν για ασέλγεια ανηλίκου ο ένας καταδικάστηκε και ο άλλος αθωώθηκε.