Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ξενοδοχείο στον κόσμο: Περιτριγυρίζεται από καρχαρίες και είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο - ΒΙΝΤΕΟ


Η κατασκευή αυτή δεν προοριζόταν για ξενοδοχείο αλλά για φάρος ασφαλείας για τα διερχόμενα πλοία. 

Η διαμονή... 

 
στο Frying Pan Hotel είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διανυκτέρευση. Το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο θέρετρο περιτριγυρίζεται από καρχαρίες και είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο.Αρχικά χτίστηκε το 1964, η κατασκευή αυτή δεν προοριζόταν για ξενοδοχείο αλλά για φάρος ασφαλείας για τα διερχόμενα πλοία. Ανεγέρθηκε για να προειδοποιεί τα σκάφη για τους ύπουλους βράχους Frying Pan Rocks, μια τοποθεσία διαβόητη για την πρόκληση πάνω από 130 ναυαγίων σε διάστημα μόλις 14 ετών. Η περιοχή, αν και επικίνδυνη για τα πλοία, είναι ένα εξαιρετικό σημείο για ψάρεμα.


Το ξενοδοχείο στέκεται σε τέσσερα τεράστια «πόδια», που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικές δοκούς, δίνοντάς του την εμφάνιση πλατφόρμας πετρελαίου και όχι παραδοσιακού φάρου. Αυτός ο αντισυμβατικός σχεδιασμός ήταν μια αναγκαιότητα, δεδομένης της θέσης του στη μέση του ωκεανού. Με την πάροδο του χρόνου, οι εξελίξεις στην τεχνολογία GPS κατέστησαν τον πύργο περιττό για τον αρχικό του σκοπό. Ωστόσο, η απομόνωσή του και η μοναδική του θέση τον κατέστησαν ιδανική πλατφόρμα παρατήρησης για τη μελέτη της τοπικής άγριας ζωής.

Το 2010, ο Ρίτσαρντ Νιλ από την Οκλαχόμα είδε τις δυνατότητες αυτής της εγκαταλελειμμένης κατασκευής και τη μεταμόρφωσε στο ξενοδοχείο Frying Pan Hotel. Παρόλο που μπορεί να μην προσφέρει τις πολυτελείς ανέσεις ενός θέρετρου πέντε αστέρων, υπόσχεται μια απαράμιλλη περιπέτεια για όσους αναζητούν δραστήριες και αντισυμβατικές διακοπές.