Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Χειμάρρας – απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη για άδεια προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος


Το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για να λάβει άδεια από τις φυλακές όπου κρατείται, προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, απορρίφθηκε από τους δικαστές στα Τίρανα. Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε... 


 

να μην χορηγήσει άδεια ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο. Απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις έξω από την δικαστική αίθουσα όπου είχε μαζευτεί κόσμος. 

Όπως μεταδίδει το himara.gr, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, οι τρεις δικαστές αποσύρθηκαν να ώστε να λάβουν την απόφαση τους. Μετά από περίπου 40 λεπτά, ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να μην κάνουν δεκτό το αίτημα χορήγησης άδειας ορκωμοσίας. Ο Φρέντι Μπελέρης έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση της απόφασης του δικαστηρίου των Τιράνων. 

Όπως μαρτυρά και το βίντεο που ακολουθεί, οι κάτοικοι της Χιμάρας έδωσαν σήμερα βροντερό παρών έξω από την δικαστική αίθουσα. Όταν έγινε γνωστή η απόφαση των δικαστών, αντέδρασαν με θυμό και αγανάκτηση. 

Σημειώνεται ότι στις 14 Μαΐου 2023, οι πολίτες της Χειμάρρας εξέλεξαν τον Φρέντι Μπελέρη δήμαρχο στις κάλπες αλλά εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες είναι ουσιαστικά δήμαρχος αυτός που… ηττήθηκε. Αντίθετα, ο ομογενής εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.