Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Οι "εξυπνάκηδες"



Υπάρχουν μερικοί συμπολίτες μας, που θεωρούν ότι μόνο εκείνοι είναι έξυπνοι και όλους εμάς τους υπόλοιπους μας περνούν για χαζούς. Ένα...
 
 
τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό που παρατηρούμε όλοι μας στο πώς παρκάρει ο καθένας το αυτοκίνητό του. Σε πολλά σημεία της πόλης έχουν διαμορφωθεί χώροι. Ενώ υπάρχει άνετος χώρος να παρκάρουν δύο αυτοκίνητα, εκείνοι βάζουν το όχημά τους μέσα στη μέση ακριβώς, έτσι ώστε να μην αφήνουν ελεύθερο χώρο για κανέναν άλλο. Τώρα θα μου πείτε, γιατί το κάνουν αυτό; Εγώ νομίζω για δύο λόγους: ή γιατί δυσκολεύονται να παρκάρουν, οπότε κακώς πήραν το δίπλωμα οδήγησης ή δεν τους ενδιαφέρει για τους άλλους, ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους, σκέφτονται. Είναι δηλαδή οι λεγόμενοι «εαυτούληδες».  
 


Το θέμα τώρα είναι πώς να τους συμμορφώσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Η μόνη λύση είναι να καταγγέλλονται στη δημοτική αστυνομία κι εκείνη, αφού διαπιστώσει την παράβαση, να τους γράφει το πρόστιμο σαν να είναι παράνομη στάθμευση. Νομίζω ότι αυτό θα τους «τσούξει» και ίσως τους συνετίσει. Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά ίσως να μην χρειαστεί καν καταγγελία από τους πολίτες, αν η δημοτική αστυνομία με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, που διαθέτει, κάνει σωστά τη δουλειά της. Δηλαδή καθημερινές περιπολίες στην πόλη κι όχι μόνο γύρω-γύρω από την πλατεία Ελευθερίας. Σίγουρα τότε θα διαπιστώσει πολλές παραβάσεις όχι μόνο αυτοκινήτων, αλλά γενικότερα, όπως π.χ. τα νερά να τρέχουν από ψηλά από τις ταράτσες και τους ορόφους στον δρόμο και να σε κάνουν μούσκεμα, ενώ θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να έχει βάλει λούκι μέχρι κάτω, κλιματιστικά επίσης να στάζουν τα υγρά τους στον δρόμο και άλλα τέτοια ευτράπελα. 
 



Εύχομαι στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμαρχο, που αναλαμβάνουν σε λίγες μέρες τα καθήκοντά τους καλή δύναμη και να λάβουν υπόψη τους αυτά που διαπίστωσα και … εδώ είμαστε πάλι, δεν θα χαθούμε!


Δ. Ν. Μ.