Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ψητός μπακαλιάρος στο τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας και κάπαρης


Με τεχνική εστιατορίου, που εύκολα εφαρμόζεται και στο σπίτι

 Υλικά 


  • 700 γρ. μπακαλιάρο (4 φιλέτα)
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. κάπαρη 

 
  • 1 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 κ. σ. λάδι
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.

Βήμα 2
Μεταφέρετε σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και αλατοπιπερώστε τα. Πασπαλίστε κάθε φιλέτο με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια, τινάξτε το περιττό αλεύρι.

Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα φιλέτα μέχρι να γίνουν αδιαφανή, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 5
Για να σερβίρετε, περιχύστε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα μουστάρδας- κάπαρης.