Με τεχνική εστιατορίου, που εύκολα εφαρμόζεται και στο σπίτι
Υλικά
- 700 γρ. μπακαλιάρο (4 φιλέτα)
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. κάπαρη
- 1 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. λευκό κρασί
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 κ. σ. λάδι
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.
Βήμα 2
Μεταφέρετε σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και αλατοπιπερώστε τα. Πασπαλίστε κάθε φιλέτο με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια, τινάξτε το περιττό αλεύρι.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα φιλέτα μέχρι να γίνουν αδιαφανή, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 5
Για να σερβίρετε, περιχύστε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα μουστάρδας- κάπαρης.