Σας περίσσεψε βασιλόπιτα; Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά γλυκά όπως αυτές τις καριόκες με κέικ και βανίλια με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το argiro.gr.
Υλικά για τις καριόκες
Πηγή: reader.gr
- 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα
- 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα (ή κέικ βασιλόπιτα)
- 350 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1 πρέζα κανέλα
- 100 γραμ. φρουί γλασέ
- 600 γραμ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Βήμα βήμα η συνταγή για τις καριόκες με κέικ
- Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα.
- Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ, την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
- Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.
- Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα.
- Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό.
- Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες.
- Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
- Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα.
- Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.
- Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.
Πηγή: reader.gr