Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Συνταγή για καριόκες από τη βασιλόπιτα που περίσσεψε - Το tip για να πετύχει η στρώση σοκολάτας


 Σας περίσσεψε βασιλόπιτα; Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά γλυκά όπως αυτές τις καριόκες με κέικ και βανίλια με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το argiro.gr. 


Υλικά για τις καριόκες
  • 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα
  • 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα (ή κέικ βασιλόπιτα)
  • 350 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 100 γραμ. φρουί γλασέ
  • 600 γραμ. κουβερτούρα για επικάλυψη

Βήμα βήμα η συνταγή για τις καριόκες με κέικ

  • Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα.
  • Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ, την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.
  • Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα.
  • Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό.
  • Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες.
  • Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
  • Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα.
  • Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.
  • Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.

Πηγή: reader.gr