Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθησαν δύο άνδρες που τους έστελναν ναρκωτικά από τις ΗΠΑ – Έκρυβαν 9,5 κιλά κάνναβης


Τα δέματα εντοπίστηκαν στο «Ελ.Βενιζέλος»

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα της Διεύθυνσης Ασφάλειας... 

 
Θεσσαλονίκης, χθες Δευτέρα (26/2), προχώρησαν στη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 25 και 29 ετών, μετά τον εντοπισμό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δύο δεμάτων με ακατέργαστη κάνναβη που είχαν σταλεί από τις ΗΠΑ με ενδιάμεσο προορισμό την Αθήνα και τελικό τη Θεσσαλονίκη.

Στη διπλή επιχείρηση που ακολούθησε στα σπίτια των δύο συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ανατέθηκαν από το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών και έλαβαν χώρα χθες (26-02-2024), συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 29 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Ειδικότερα, στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντοπίστηκαν δύο δέματα, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τα οποία απεστάλησαν από τις ΗΠΑ, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, έχοντας ως παραλήπτες τους ανωτέρω.

Από την ανωτέρω υπηρεσία, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Άμεσης Επέμβασης, οργανώθηκαν δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και σε διαφορετικές περιοχές, οι δύο παραλήπτες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν περισσότερα από 9,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τρεις τρίφτες, πλαστικό βάζο με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας, μικροποσότητα κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπρόσθετα, στην οικία του 25χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος αδερφός του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.