Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πέντε τρόποι να παραμείνετε ψύχραιμοι στο αεροδρόμιο αν έχει καθυστέρηση η πτήση σαςΑποτελεσματικοί τρόποι να διαχειριστείτε το ταξιδιωτικό άγχος

Αναρωτιέστε πώς να παραμείνετε ψύχραιμοι και ήρεμοι στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια ακύρωσης και καθυστέρησης πτήσεων; Το... 


 

healthshots.com συγκέντρωσε πέντε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσετε ευκολότερα να διαχειριστείτε την απογοήτευση και το θυμό σας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις.

Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το ταξιδιωτικό άγχος, ακολουθώντας τις συμβουλές της ψυχολόγου Kamna Chhibber.

1. Διαλογιστείτε


Ένας τρόπος για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας είναι να ασχοληθείτε με την ενσυνειδητότητα ή το διαλογισμό. Αυτό μπορεί να λάβει τη μορφή της αναπνοής, της νοητικής συγκέντρωσης σε έναν ήχο ή μια οπτική εικόνα ή της επανάληψης μιας λέξης ή φράσης.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι τα άτομα που διαλογίζονταν είδαν αλλαγές στα γονίδια που ελέγχουν τη φλεγμονή, τον κιρκάδιο ρυθμό και τον μεταβολισμό της γλυκόζης, τα οποία βοήθησαν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αν και τα αποτελέσματα ήταν ασυνεπή.
2. Να είστε προετοιμασμένοι

Προβλέψτε ότι κάτι απρόοπτο μπορεί να συμβεί και κάντε τις κατάλληλες προετοιμασίες. Έτσι, κρατήστε μαζί σας μια σοκολάτα ή κάποια σνακ όπως αμύγδαλα, μια μάσκα ύπνου για όταν χρειάζεστε έναν υπνάκο κ.α. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι πίνετε επαρκή ποσότητα νερού. 


3. Να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο και να το διαβάζετε
Το διάβασμα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα άγχους και είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το στρες και να παραμείνετε χαλαροί σε τέτοιες καταστάσεις. Αλλά μην διαβάζετε τραγικές και θλιβερές ιστορίες, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Προτιμήστε κάτι ανάλαφρο και χαλαρωτικό.


4. Παρακολουθήστε κάτι διασκεδαστικό

Κατεβάστε εκ των προτέρων την αγαπημένη σας ταινία ή σειρά βάλτε να την παρακολουθήσετε. Αυτό θα ελαφρύνει τη διάθεσή σας και θα σας κάνει να περάσετε πιο ευχάριστα τον χρόνο σας και, επιπλέον, θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος και το στρες σας.

5. Αποσπάστε την προσοχή σας με κάτι


 


Κάντε επί τόπου μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή αρχίστε να ακούτε χαλαρωτική μουσική κάνοντας παράλληλα ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, πηγαίνετε μια βόλτα στο αεροδρόμιο ή ασχοληθείτε με κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.