Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Μακαρόνια με κιμά


Λατρεμένο πιάτο μικρών και μεγάλων

Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά (παπαρδέλες ή ταλιατέλες)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 

 
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρότα
  • 1 φλ. τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρότα μαζί με το σέλινο και τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, θρυμματίζοντας το κρέας καθώς ανακατεύετε.

Βήμα 3
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Βήμα 5
Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαύστε.