Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Σπιτικά μπιφτέκια σολομού με τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και κόλιανδρο


Για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα

 Υλικά 

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα, περίπου 550 γρ. συνολικά, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ

 

  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 2- 3 φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • Για τη σαλάτα: 2 καρότα, μισό μεγάλο ή 1 μικρό αγγούρι, 2 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί, 1 κ. γλ. άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε τον σολομό στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με την πάστα κάρυ, το τζίντζερ, τη σόγια και τον μισό κόλιανδρο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει χοντροκομμένος ο σολομός.

Βήμα 2
Βγάλτε το μείγμα και σχηματίστε 4 μπιφτέκια. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Βήμα 3
Κόψτε τα καρότα και το αγγούρι ζουλιέν και ανακατέψτε τα με το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τον υπόλοιπο κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4
Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και σερβίρετε με τα μπιφτέκια.