Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Μανιτάρια σοτέ, αρωματισμένα με σκόρδο



Για νόστιμο συνοδευτικό ή γαρνιτούρα σε πουρέ πατάτας

Υλικά

  •   700 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο 


 

  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια περίπου 7 λεπτά.

Βήμα 2
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Πασπαλίστε τα μανιτάρια με το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν την υγρασία τους, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και οι άκρες να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4
Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί το σκόρδο και να καλυφθούν τα μανιτάρια, 2-3 λεπτά.

Βήμα 5
Πασπαλίστε τα μανιτάρια με μαϊντανό και σερβίρετε.