Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Η ΝΔ πέρασε από την βουλή τις «Πρέσπες της Κοινωνίας»


Πέρασε, όπως άλλωστε γίνεται πάντα, το νομοσχέδιο της δεξιάς ΝΔ για τους γάμους ομοφυλοφίλων, ένα νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την διάλυση της Ελληνικής Οικογένειας. 

Το γαλάζιο νομοσχέδιο με τις ροζ αποχρώσεις...

 

«Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών» και είχαν το σθένος να το καταψηφίσουν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών και της Νίκης. 

Απουσίασαν 45 βουλευτές, με όλα σχεδόν τα κόμματα που επισήμως το στήριξαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) να μετρούν τις δικές τους απώλειες, εκτός της Πλεύσης Ελευθερίας που και οι έξι της κοινοβουλευτικής της ομάδας το υπερψήφισαν. 

Από την Παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από τους 158 βουλευτές, «ναι» ψήφισαν 107, 20 κατά και 31 απείχαν προφανώς για να τα έχουν καλά και με το κόμμα τους αλλά και με τους, τουλάχιστον, αφελείς ψηφοφόρους τους.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε μόνο ο Παύλος Πολάκης. 

Από το ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισε κανένας, ωστόσο καταγράφηκε η αποχή 11 βουλευτών. Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, Όχι ψήφισε η ανεξάρτηση βουλευτής Αρετή Παπαΐωάννου, ενώ «παρών» δήλωσε ο επίσης ανεξάρτητος Μιχάλης Χουρδάκης. 

Μετά την αποψινή Συνεδρίαση της Βουλής και τις «Πρέσπες της Κοινωνίας» η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Και αυτό χάρη στην ΝΔ του «ζήτω η Ελλάδα ζήτω η θρησκεία…»...

elkosmos.gr