Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις


Ένα πιο δημιουργικό συνοδευτικό για τον καφέ

 Υλικά

  • 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
 
  • 1 αυγό
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερις

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 4
Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 5
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 6
Ανακατέψτε τα φιστίκια Αιγίνης και τρα κράνμπερις στο μείγμα.

Βήμα 7
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ή σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίξτε σφιχτά σε κορμό και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 8
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε φέτες. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Βήμα 9
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήστε τα για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε.

Βήμα 10
Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.