Ένα πιο δημιουργικό συνοδευτικό για τον καφέ
Υλικά
- 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερις
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 6
Ανακατέψτε τα φιστίκια Αιγίνης και τρα κράνμπερις στο μείγμα.
Βήμα 7
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ή σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίξτε σφιχτά σε κορμό και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 8
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε φέτες. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Βήμα 9
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήστε τα για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε.
Βήμα 10
Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 6
Ανακατέψτε τα φιστίκια Αιγίνης και τρα κράνμπερις στο μείγμα.
Βήμα 7
Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ή σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίξτε σφιχτά σε κορμό και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 8
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε φέτες. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Βήμα 9
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήστε τα για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε.
Βήμα 10
Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.