Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Το μυστήριο με το διαβατήριο του Ιρακινού που μαχαίρωσε την 22χρονη: «Φοβάται, δεν μπορεί να κοιμηθεί»


Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν ένας Ιρακινός επιτέθηκε σε μια 22χρονη φοιτήτρια με μαχαίρι, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της. Οι... 

 
πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας είχε έρθει ένα 24ωρο πριν στη χώρα μας, περνώντας από τα σερβικά σύνορα και επιδεικνύοντας γερμανικό διαβατήριο.

Ο άντρας, μάλιστα, μιλά ακατάληπτα. Όταν τον ρώτησαν για την πράξη του, προσπάθησε να δικαιολογηθεί ως εξής: «Είναι κατάσκοπος από τη Γερμανία. Με παρακολουθούσε και ήθελε να μου κάνει κακό». Άγνωστο είναι, συνεπώς, αν όντως έχει έρθει από τη Γερμανία.

«Φοβάται, δεν μπορεί να κοιμηθεί» – Τι λέει ο πατέρας της 22χρονης

Στο Mega μίλησε ο πατέρας της 22χρονης φοιτήτριας που μαχαιρώθηκε από τον 32χρονο στην Ερμού μέρα μεσημέρι. Η κοπέλα, που ανέκτησε τις αισθήσεις της, παραμένει στην εντατική.

«Μπήκα χθες δεκαπέντε λεπτά και την είδα. Έχει ξυπνήσει. Λίγο τώρα καλύτερα είναι. Μιλήσαμε λίγο εκεί, όσο μας άφησαν… Είναι αισιόδοξοι, αλλά αυτό που φοβούνται είναι το διάφραγμα, γιατί ακόμα παίρνει ανάσα με το μηχάνημα. Δεν μπορεί από το διάφραγμα να ανασάνει καλά».

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κόρη του από τη μία στιγμή στην άλλη χρειάστηκε να παλέψει για τη ζωή της.

Το κορίτσι, όπως λέει, φοβάται και δεν μπορεί ούτε να κοιμηθεί μόνη.

«Δεν μπορεί να κοιμηθεί, έχει φοβία. Έχει πάθει φοβία. Δεν μπορεί να κοιμηθεί, θέλει δίπλα τους δικούς της ανθρώπους. Κάτι πήγε να μου πει, αλλά δεν την άφησα εγώ. Δε θέλω να την επιβαρύνω. Μόλις αναφέρουμε κάτι, βάζει τα κλάματα».

Μάλιστα, όταν συνήλθε, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν εάν ο δράστης είναι στη φυλακή.

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο με τους γιατρούς σήμερα να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Ο 32χρονος δράστης δεν αρκέστηκε απλά να τη χτυπήσει με το μαχαίρι, αλλά το έστριψε και προς τα κάτω, προκαλώντας της βαθιά τραύματα και ακατάσχετη αιμορραγία.

Η επίθεση που δέχθηκε η φοιτήτρια με μαχαίρι 23 εκατοστών έγινε λίγο πριν φθάσει η κοπέλα στο κατάστημα με ρούχα, όπου εργάζεται.

«Πήγαινε το κορίτσι στη δουλειά της, ήταν μαθήτρια του 20. Πολύ καλή μαθήτρια, πήγαινε εκεί πέρα και επειδή δεν ήθελε να επιβαρύνει και εμάς, βρήκε δουλειά και πήγαινε παράλληλα στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά. Δούλευε τετράωρα, για να βγάλει τα έξοδά της».

Η αδελφή της 22χρονης, μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβη στην αδελφή της, λιποθύμησε.
Την Τρίτη στον ανακριτή ο δράστης

Ο δράστης, με καταγωγή από το Ιράκ, έφτασε μια μέρα πριν στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιφερόταν στο κέντρο της Αθήνας με το μαχαίρι στο χέρι για αρκετά μέτρα.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ήρθε ένα βράδυ πριν, μια μέρα πριν, στην Ελλάδα με διαβατήριο γερμανικό».

Ο 32χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη.