Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Σούπα αποτοξίνωσης με μπρόκολο και σπανάκι


Γεμάτη θρεπτικά συστατικά

Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο

 
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ. γλ. λάδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την πατάτα και το σπανάκι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βήμα 3
Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να βυθίζονται όλα τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.

Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Βήμα 5
Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, χτυπήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα κανονικό μπλέντερ.

Βήμα 6
Προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι στη σούπα. και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 7
Στύψτε το χυμό λεμονιού για μια φρέσκια γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 8
Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 9