Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

 

 

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από το πρωτοφανές Έγκλημα των Τεμπών!

Ένα Έγκλημα που συγκλονίζει τον Ελληνικό Λαό, όχι μόνο για τις διαχρονικές παραλείψεις των Κυβερνώντων και εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων όλων των βαθμίδων, που έγιναν η αιτία της δολοφονίας αθώων συνανθρώπων μας. Όχι μόνο γιατί...

 

δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στην κατεύθυνση της εύρεσης των αγνοουμένων επιβατών των μοιραίων τραίνων. Αλλά και γιατί οι πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, περί μοντάζ των συνομιλιών του Σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δείχνουν την σκανδαλώδη συγκάλυψη που επιχειρείται και προδίδουν, ότι εντός του Εγκλήματος των Τεμπών, εμπεριέχονται κι άλλα, μικρά και μεγάλα εγκλήματα!

Η κοινή γνώμη παρατηρούσε με διάχυτο προβληματισμό, τον πρωτόγνωρο «ερασιτεχνισμό» της επιχειρησιακής διαχείρισης του συμβάντος, από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Επιτελικού Κράτους της Ν.Δ. Προβληματισμός για την εκχωμάτωση, το μπάζωμα και την τσιμεντοποίηση του πεδίου του εγκλήματος. Προβληματισμός για τον μη αποκλεισμό της περιοχής, προς διασφάλιση της αυτούσιας μορφής των στοιχείων εκείνων, που θα έριχναν διάχυτο φως στα πραγματικά αίτια και θα καταδείκνυαν τους πραγματικούς ενόχους!

Το αφήγημα της Κυβέρνησης, ότι στα Τέμπη έγινε μόνο ένα ανθρώπινο λάθος, καταρρίπτουν τα πολυάριθμα περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύσαμε και έθεσαν εκ νέου σε κίνδυνο Έλληνες πολίτες, λόγω ακινητοποίησης τραίνων, μη λειτουργίας φαναριών σε διαβάσεις, κ.λπ., με σημαντικότερο αυτό που συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου 2023 στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αττικής, όπου αποσοβήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ένα νέο έγκλημα μεταξύ δύο τραίνων, όμοιο με αυτό των Τεμπών. Τα περιστατικά αυτά θέτουν πλέον σε πλήρη αμφισβήτηση, το αν και κατά πόσο έχει εμπεδωθεί από τους Υπευθύνους και εμπλεκομένους των Σιδηροδρόμων Ελλάδος, η αντίληψη περί της ασφαλούς λειτουργίας και μετακίνησης των πολιτών και εμπορευμάτων με τραίνα και σαφώς δείχνουν πως η Κυβέρνηση της Ελλάδας 2.0 του κ. Μητσοτάκη ή τα έχει κυριολεκτικά χαμένα, αδυνατώντας να κάνει τα αυτονόητα ή αδιαφορεί προκλητικά για τους πολίτες αυτής της χώρας!

Το έγκλημα των Τεμπών, όπως ήταν αναμενόμενο, οργάνωσε και δραστηριοποίησε τους γονείς και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βλέποντας την ακινησία των ελληνικών δικαστικών αρχών, αποφάσισαν να συλλέξουν υπογραφές υποστήριξης του αγώνα τους, για δικαίωση της Μνήμης των αδικοχαμένων ανθρώπων τους μέσω της ανεύρεσης των πραγματικών υπαιτίων του Εγκλήματος. Η προσπάθεια τους αυτή έτυχε της στήριξης της ευαισθητοποιημένης Ελληνικής Κοινωνίας και οι πάνω από 1.300.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία τους, κατατέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο και ευαισθητοποίησε την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα κα. Λάουρα Κοβέσι, η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, αν το έργο (σύμβαση 717) είχε υλοποιηθεί εγκαίρως και σωστά, αυτή η τραγωδία δεν θα είχε ποτέ συμβεί».

Δε μπορούμε αγαπητοί, να μην λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας από τούδε και στο εξής, ότι η Εξεταστική Επιτροπή των Τεμπών, στην οποία συμμετείχε και Βουλευτής της Ν.Δ. από την Πιερία, έκλεισε την υπόθεση αυτή, με το εξοργιστικό συμπέρασμα της επίρριψης όλης της ευθύνης, σε κατώτερους υπαλλήλους των Σιδηροδρόμων Ελλάδος, «νίπτοντας» με τον τρόπο αυτόν «τας χείρας» της Κυβέρνησης και των ανώτερων υπευθύνων της και προσβάλλοντας βάναυσα τη Μνήμη των νεκρών και αγνοουμένων του δυστυχήματος των Τεμπών!

Δε μπορούμε αγαπητοί να δεχθούμε επ’ ουδενί, όλα αυτά που οι επαγγελματίες πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος κατηγορούν συλλήβδην την αντιπολίτευση, όσον αφορά στην πρόταση δυσπιστίας, ότι δηλαδή πατά πάνω σε πτώματα για να ρίξει την κυβέρνηση (Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΑΝΤ1) και ότι η κυβέρνηση «από συστολή για τον πόνο των ανθρώπων άφησε ανυπεράσπιστη την αλήθεια (sic)». Αφενός, δηλαδή, ομολογούν ότι είπαν ψέματα, χωρίς να διευκρινίζουν το βαθμό και το υπόβαθρο του ψέματος και αφετέρου, διαστρέφουν με σοφιστείες και χυδαίες γενικεύσεις την πραγματικότητα, αποδίδοντας στους άλλους δικές τους τακτικές.

Και αφού δε μίλησε κανείς έως τώρα για τα τρωτά του συστήματος και για τις ολέθριες συνέπειες της κομματικής πελατειακής διαφθοράς, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και το δυστύχημα των Τεμπών, μιας και η Κυβέρνηση έδειξε για μία ακόμα φορά, στην πρόταση δυσπιστίας, ότι δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης και ηθικής συστολής, αφότου τα αποθέματα ειρωνείας των εκπροσώπων της πλεονάζουν, ήρθε η ώρα που και οι «Λίθοι Κεκράξονται» και καθίσταται σαφές στην Κυβέρνηση των Βουλευτών του ΝΑΙ, του ΟΧΙ και των ΑΠΟΝΤΩΝ, καθώς και στους λοιπούς, προσφάτως αναδειχθέντες «Προοδευτικούς» Συμμάχους της (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ), πως οι προσχηματικές Προτάσεις Δυσπιστίας ενός τμήματος, αυτού του κοινού και επιλεκτικού μοντέλου «Διακυβέρνησης» της Χώρας, κατά του άλλου (τμήματος), δεν τους «ξεπλένουν» από τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες και παρελθούσες υπαιτιότητες!

Ας έχουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όλοι αυτοί, ότι εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Τοπική Κοινότητα ΝΙΚΗΣ Πιερίας.