Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η αυλαία έπεσε για τον Αλεξέι Ναβάλνι - Οι γονείς του κλαίνε καθώς φιλούν το μέτωπο του στο τελευταίο αντίο (βιντεο-φωτο)


Προτού το σώμα του κατέβει στον τάφο έπαιζε το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα, ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια-Χιλιάδες Ρώσοι προσήλθαν στην κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι και φώναξαν κατά του Πούτιν

Τα... 


 

πλήθη στη Μόσχα φώναξαν συνθήματα κατά του πολέμου κατά της Ουκρανίας, καθώς παρατάχθηκαν στους δρόμους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αλεξέι Ναβάλνι.

Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ανώτεροι διπλωμάτες, κατευθύνθηκαν για να θρηνήσουν τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον περασμένο μήνα και κηδεύτηκε την Παρασκευή.

Πολλοί κρατούσαν ματσάκια με λουλούδια και φώναζαν «Όχι στον πόλεμο», «Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη», «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» και «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος».






Οι γονείς του Αλεξέι Ναβάλνι φίλησαν τον γιο τους στον τελευταίο αποχαιρετισμό προτού σφραγιστεί το ανοιχτό φέρετρο του και θαφτεί σε ένα νεκροταφείο της Μόσχας.

Η Λιουντμίλα Ναβάλνια έκλαιγε με λυγμούς καθώς χρησιμοποίησε ένα νεκρικό σάβανο για να καλύψει το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον περασμένο μήνα σε ηλικία 47 ετών. 



Ένας ιερέας διάβασε μια προσευχή για την ψυχή του Ναβάλνι προτού το σώμα του κατέβει στον τάφο καθώς έπαιζε το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα, ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια. 



Εκατοντάδες κόσμου, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι διπλωμάτες, συνωστίστηκαν στους δρόμους για την κηδεία του Ναβάλνι, η οποία φέρεται να διακόπηκε απότομα υπό την πίεση των αρχών.

Τους άφησαν να περάσουν τις πύλες του νεκροταφείου μετά την ολοκλήρωση της ταφής, ρίχνοντας μια χούφτα χώμα στον τάφο πριν φύγουν.

Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει ότι όσοι συμμετέχουν σε «μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις» θα «λογοδοτήσουν από το νόμο». 


 

Παρακολουθήστε: Ο κόσμος ακολουθεί για να αποχαιρετήσει τον Αλεξέι Ναβάλνι

 

Η μουσική «Terminator» έπαιξε στην ταφή του Ναβάλνι

Η μουσική από το Terminator 2 παίχτηκε στην ταφή του Αλεξέι Ναβάλνι – επειδή πίστευε ότι ήταν «η καλύτερη ταινία στη γη», όπως επίσης το «My Way» του Frank Sinatra.

«Δεν ξέρω πώς να ζήσω χωρίς εσένα», λέει η χήρα του Ναβάλνι


Η Yulia Navalnaya, η χήρα του AΑλεξέι Ναβάλνι,έγραψε ότι δεν ξέρει πώς να «ζει χωρίς» τον σύζυγό της σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στα social media μετά την κηδεία του.

Η ίδια έγραψε: «Σε ευχαριστώ για τα 26 χρόνια απόλυτης ευτυχίας. Ναι, ακόμη και τα τελευταία τρία χρόνια ευτυχίας.

«Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου, που με στήριζες πάντα, που με έκανες να γελάω ακόμα και όταν ήσουν στη φυλακή, που πάντα με σκεφτόσουν.

«Δεν ξέρω πώς να ζήσω χωρίς εσένα, αλλά θα προσπαθήσω να βεβαιωθώ ότι θα είσαι χαρούμενος για μένα και περήφανος για μένα εκεί έξω. Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω ή όχι αλλά θα προσπαθήσω.

«Σίγουρα θα συναντηθούμε κάποια μέρα. Έχω τόσες πολλές ιστορίες να σου πω».

Στον κόσμο επέτρεψαν να μπει στο νεκροταφείο στη Μόσχα λίγες στιγμές μετά την ταφή του Αλεξέι Ναβάλνι.

Μια σειρά ανθρώπων εθεάθη να περνούν από την πύλη του νεκροταφείου, να πλησιάζουν τον τάφο, να ρίχνουν μια χούφτα χώμα στον τάφο και να φεύγουν.

Πολλές ακόμη χιλιάδες παρελαύνουν από την εκκλησία λίγα χιλιόμετρα μακριά, φωνάζοντας «Ναβάλνι» και «Όχι στον πόλεμο».

Οι γονείς του Ναβάλνι φτάνουν για την κηδεία του γιου τους