Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Τορτίγια γεμιστή με κοτόπουλο και τυρί κρέμα


Επιλογή ακόμη και για ελαφρύ γεύμα

Υλικά 

  • 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο αλεσμένο
  • 1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού


  • Πιπέρι καγιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο καλαμπόκι, αποψυγμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 6- 8 τορτίγιες
Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το σκόρδο και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το χυμό λάιμ. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα.

Βήμα 3
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το τυρί τσένταρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο.

Βήμα 4
Μοιράστε το μείγμα στις τορτίγιες, τυλίξτε σφιχτά και σερβίρετε αμέσως.