Επιλογή ακόμη και για ελαφρύ γεύμα
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. κύμινο αλεσμένο
- 1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
- 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- Πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο καλαμπόκι, αποψυγμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 6- 8 τορτίγιες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το σκόρδο και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το χυμό λάιμ. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα.
Βήμα 3
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το τυρί τσένταρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο.
Βήμα 4
Μοιράστε το μείγμα στις τορτίγιες, τυλίξτε σφιχτά και σερβίρετε αμέσως.