1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ανακατέψτε με αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι και τον κουρκουμά. Αφήστε το να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
  2. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο και βγάλτε το από την κατσαρόλα.
  3. Λιώστε άλλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το garam masala, το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το καγιέν, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν.
  4. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει.
  5. Προσθέστε το νερό και την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να σιγοβράζετε.
  6. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά.
  7. Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  8. Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι και γαρνίρετε με κόλιανδρο.