Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Οι… «αστυνομικοί» ήταν ληστές: Έφυγαν με χρηματοκιβώτιο και λεία πάνω από 100.000 €


«Ανοίξτε είμαστε από την Ασφάλεια... 

 
Πύργου…». Με αυτά τα λόγια δύο άγνωστοι δράστες, το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κρέστενα, κατάφεραν να ξεγελάσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα και να μπουν στο σπίτι της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της. Οι δράστες άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Η ώρα και το σημείο πραγματικά σοκάρουν, όπως και το συνολικό σχέδιο δράσης των δύο ληστών. Προφανώς παρακολουθούσαν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αντιλήφθηκαν πως ο σύζυγος απουσιάζει και η γυναίκα του βρίσκεται μόνη στο σπίτι.

Σκαρφίζονται το σενάριο των «αστυνομικών» και δεν διστάζουν μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο «ποιος είναι» της γυναίκας, αποκρίνονται «αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου» και ζητούν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα ανοίγει οι δράστες μπαίνουν μέσα και μετά αρχίζει το μαρτύριο της. Προσπαθούν να την ακινητοποιήσουν, δένοντας την με ότι βρουν και της ασκούν σωματική βία.

Οι δράστες μάλλον είναι διαβασμένοι, αφού βρίσκουν και μεταφέρουν σιγά – σιγά ένα χρηματοκιβώτιο, όπου η οικογένεια διατηρεί χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας… Έχοντας πετύχει τον στόχο τους, καταφέρνουν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φορτώνουν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίζονται.

Λίγο αργότερα η γυναίκα σοκαρισμένη ενημερώνει τις Αρχές για ό,τι έχει συμβεί. Από εκείνη την ώρα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.