Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δεκάδες συλλήψεις χούλιγκαν για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη – Πάνω από 150 άτομα στη δικογραφία


Ο άτυχος αστυνομικός πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 2023
 
Συλλήψεις και προσαγωγές δεκάδων οπαδών (ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα του χώρου), έρευνες σε σπίτι και χώρους που σχετίζονται με αυτούς, πραγματοποίησαν καθ’ όλη... 

 
τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση που προήλθε μετά την πολύμηνη έρευνα για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, ύστερα από τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό από επίθεση χούλιγκαν στον Ρέντη.

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., έχει πραγματοποιηθεί η προσαγωγή δεκάδων ατόμων, καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων, καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Αρκετές προσαγωγές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις. Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει περισσότερα από 150 άτομα.

Ο άτυχος αστυνομικός είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μέχρι να καταλήξει στις 27 Δεκεμβρίου 2023.

Για τη δολοφονική επίθεση συνελήφθη ύστερα από λίγες ημέρες ένας 18χρονος, ωστόσο η έρευνα δεν έκλεισε.

Οι συλληφθέντες, πιθανότατα αύριο Τρίτη, θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδώσει κατηγορίες.