Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας: «ΠΥΡΣΟΣ 2024»


Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο έτους 2024...

την Πέμπτη 25-04-2024 και ώρα 09:00΄, διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2024».

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης ήταν η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, της επάρκειας του συντονισμού των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η αξιολόγηση των αναθεωρημένων – επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Η άσκηση αφορούσε δύο (2) υποθετικά σενάρια και περιλάμβανε στο πρώτο σενάριο έναρξη και εξέλιξη πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του Λιτοχώρου και κλιμάκωση με συνέπεια την μερική οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών και τον απεγκλωβισμό δύο περιπατητών από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στο δεύτερο έναρξη και εξέλιξη στον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα στον δρόμο προς Καλλιπεύκη.

Το Επιτελείο της Υπηρεσίας που διεξήγαγε την άσκηση αποτελούνταν από τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Πύραρχο Πατσιαλή Παναγιώτη, τους Διοικητές των Υπηρεσιών Π.Υ. Κατερίνης και Π.Υ. Λιτοχώρου και στελέχη αυτών.

Από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς συμμετείχαν: Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας ο κ. Άρτσιλ Σάνγκουα – Αδαμίδης, από τις Ένοπλες δυνάμεις ο Αντχης (ΠΖ) Αλεξίου Φώτιος, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας η Α/Α Μαλαμίδου Ουρανία και ο Α/Β΄ κ. Μεσκούρης Ευτύχιος, από το Λιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης ο Υποπ/ρχος Λ.Σ. Χαριτάκης Ιωάννης, από την Δ/νση Δασών Πιερίας η Δασολόγος Σιαμάτρα Αφροδίτη και ο κ. Φάλιας Αστέριος Δ.Ε. Γεωτεχνικού, από τον Δήμο Κατερίνης η κα. Αντωνακοπούλου Μαρία-Ζωή, από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου Πιερίας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κουριάτης Κων/νος και ο Αν. Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κουρίτας Αστέριος και από τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού ο κύριος Γκέκας Θωμάς.

Ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Πιερίας Πύραρχος Παναγιώτης Γ. Πατσιαλής ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμμετοχή τους, την πολύτιμη προσφορά και άριστη συνεργασία τους με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού και ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που θα ξεκινήσει από 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως και 31η Οκτωβρίου.

Ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν
Παναγιώτης Γ. Πατσιαλής
Πύραρχος