Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Καύσιμα: Στα ύψη οι τιμές – Πού ξεπέρασε τα 2 ευρώ η αμόλυβδη


«Δύο μήνες τώρα οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται χωρίς αιτιολογία»

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν οι οδηγοί, καθώς οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται... 


στα ύψη, με την αμόλυβδη να βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 2 ευρώ.

Ήδη, σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ ανά λίτρο, κάτι που από σήμερα συμβαίνει και σε πολλά πρατήρια της Αττικής.

Στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. ήταν τη Δευτέρα 15 Απριλίου στα €2,192 και στα Δωδεκάνησα €2,121.

Πανελλαδικά, οι μέσες τιμές των καυσίμων ανά λίτρο έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

• Αμόλυβδη: €1,965 (95οκτ), €2,145 (100οκτ)
• Πετρέλαιο κίνησης: 1,715€/lt
• Υγραέριο: €0,887

«Το μάρμαρο το πληρώσαμε. Δύο μήνες τώρα οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται χωρίς αιτιολογία. Παρακολουθούμε τη βενζίνη να είναι στα 1,97 με προοπτική να φτάσει τα δύο ευρώ. Αυτό θα το αντιμετωπίζουμε μέχρι το Πάσχα», λέει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι δε θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Έχει αποδείξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων δεν αφήνει ποτέ τους πολίτες αβοήθητους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους ξεσκονίζοντας τιμολόγια σε πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και στην αγορά των τροφίμων, που αναμένεται να επηρεαστεί με νέες ανατιμήσεις, λόγω του κόστους μεταφοράς.