Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Θρήνος και ερωτήματα για τον 31χρονο αστυνομικό που καταπλακώθηκε από κτίριο – Νέα στοιχεία για την τραγωδία


Ο εργολάβος κρατείται και θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή το Σάββατο

Πολλά είναι τα ερωτήματα αναφορικά με την τραγωδία που σημειώθηκε...  


 

στον Πειραιά και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός ο οποίος έκανε μεροκάματα για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Η κατάρρευση που στοίχισε τη ζωή του νεαρού άνδρα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/4, ενώ ο εργολάβος της οικοδομής κρατείται και θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Πειραιά το Σάββατο 20/4.

Οι άλλοι 8 εργάτες που βρίσκονταν στο κτίριο που τελικά κατέρρευσε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πίσω από αυτό το τραγικό γεγονός, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης 18/4 η εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, φέρεται να βρίσκεται μία ιστορία που αφορά τις πολεοδομίες και την προσπάθεια αποσυμφόρησής τους.

Επειδή θέλησαν να αποσυμφορήσουν τις πολεοδομίες, έβγαλαν κάποιες διαδικασίες εκτός ελέγχου από τα πολεοδομικά γραφεία και αποφάσισαν να εκδίδουν άδειες εργασιών μικρής κλίμακας οι οποίες δεν χρειάζεται να εποπτεύονται από μηχανικό. Δεν ελέγχονται από τους μηχανικούς της πολεοδομίας, αλλά κάποιος κάνει ηλεκτρονικά αίτηση στην υπηρεσία δόμησης και του δίνουν την άδεια.

Σύμφωνα με μηχανικούς, είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι που μπήκαν να κάνουν εργασίες στο κτίριο που κατέρρευσε να χτύπησαν κάποιο σημείο του τοίχου ή δοκάρι, με αποτέλεσμα η πλάκα που στηρίζεται στον τοίχο ή στο δοκάρι να δέχτηκε πλήγμα –και αυτό θα το δείξει η αυτοψία που θα γίνει από τους αρμόδιους– και όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα του κτιρίου.
Ο 31χρονος

Τι συνέβη στον Πειραιά

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός που έχασε τη ζωή του ήταν ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Ο 31χρονος είχε αιμοδοτική άδεια και ήθελε να ενισχύσει το εισόδημά του κάνοντας μεροκάματα στην οικοδομή.

Στην οδό Νεωρίου γίνονταν εργασίες σε ένα νεοκλασικό κτίριο. Με κάποιον τρόπο, οι εργάτες, στην προσπάθειά τους να ρίξουν τον τοίχο, πιθανότατα χτύπησαν το δοκάρι και αμέσως κατέρρευσε ο πάνω όροφος.

Ο 31χρονος ήταν μαζί με άλλους 5 μέσα στο κτίριο και επιχείρησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό, για να σωθεί. Όμως δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα μπάζα.

Χρειάστηκε να έρθουν 14 άνδρες της Πυροσβεστικής με σκύλο, ο οποίος θα έψαχνε να βρει τα καταπλακωμένα άτομα αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι άλλοι 3 τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο εργολάβος έχει συλληφθεί. Συνελήφθησαν, επίσης, και οι 5 εργαζόμενοι, καθώς είχαν παραβιάσει το εργατικό πρωτόκολλο και δεν ήταν δηλωμένοι από τον εργολάβο.