Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σύλληψη 46χρονου που έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο


Ισχυρίστηκε ότι ένιωσε πανικό και γι' αυτό προσπάθησε να διαφύγει ενώ βρισκόταν υπό την επίδραση ναρκωτικών
 
Το μεσημέρι της Τρίτης στη... 

 
Θεσσαλονίκη, ένας 46χρονος οδηγός προκάλεσε επεισοδιακή καταδίωξη, εμβολίζοντας με το αυτοκίνητό του ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια απόπειρας διαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Περιφερειακή Οδό της πόλης όταν αστυνομικοί εντόπισαν τον 46χρονο οδηγό να κινείται με το όχημά του πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και του έκαναν σήμα για να σταματήσει.

Εκείνος, όμως, δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας χτύπησε πάνω σε ένα περιπολικό χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε από το σήμα των αστυνομικών και γι’ αυτό ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπόθεση να αναβάλλεται για αύριο, Πέμπτη και το δικαστήριο να διατηρεί την κράτησή του.