Τρίτη 16 Απριλίου 2024

4 αρώματα για να μένετε αξέχαστη στο πέρασμά σας


Mπορείτε να τα φορέσετε ξεχωριστά, όμως μυρίζουν υπέροχα κι αν τα συνδυάσετε κάνοντας layering

 Κείμενο: Έλενα Φάκου

Yπάρχει ένας παλιός κανόνας σχετικά με τα αρώματα, ο οποίος λέει ότι επιλέγουμε ένα άρωμα που... 


 

μας αρέσει, μας ταιριάζει και το οποίο δεν αλλάζουμε σε ολόκληρη τη ζωή μας, καθώς αποτελεί το σήμα κατατεθέν μας.

Αυτός ο κανόνας έχει γερή βάση, καθώς η όσφρηση είναι η αίσθηση η οποία συνδέεται περισσότερο με τη μνήμη. Αν συνδέσουμε ένα άτομο με μια μυρωδιά, κάθε φορά που μυρίζουμε αυτό το άρωμα, έρχεται στο μυαλό μας και ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Αν και πλέον ο κανόνας δεν ακολουθείται πιστά, ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε ένα άρωμα το οποίο αγαπάμε, εμπιστευόμαστε και φοράμε διαχρονικά. Παράλληλα, σχεδόν όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε νέες νότες που λανσάρουν τα beauty brands και να φοράμε καινούργια αρώματα, ή ακόμη και να τα συνδυάζουμε κάνοντας layering από μυρωδιές και δημιουργώντας το δικό μας ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Όπως είναι γνωστό, κάθε άρωμα μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, ωστόσο πάνω στον κάθε άνθρωπο μυρίζει λίγο διαφορετικά καθώς αναμειγνύεται με την προσωπική μυρωδιά του.




Εμείς δοκιμάσαμε και βρήκαμε τέσσερα αρώματα τα οποία είναι πραγματικά ξεχωριστά, δυναμικά και έχουν κερδίσει τη θέση τους στην υψηλή αρωματοποιία μέσα στα χρόνια, καταφέρνοντας να γίνουν αξεπέραστα. 

Gabrielle Chanel

Μία floral, φωτεινή και αέρινη αρωματική ερμηνεία που περιστρέφεται γύρω από τέσσερα αστραφτερά άνθη. Με πηγή έμπνευσης την Gabrielle Chanel, το Eau de Parfum Gabrielle Chanel είναι το άρωμα της γυναίκας με προσωπικότητα που αφουγκράζεται τον εαυτό της. Στο τετραγωνισμένο μπουκάλι του με τις ανυπέρβλητα λεπτές γυάλινες έδρες, το άρωμα είναι σαν να αιωρείται, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας. Η ετικέτα και το πώμα έχουν μια δική τους απόχρωση, σε χρυσό και ασημί ταυτόχρονα.


 

GABRIELLE CHANEL Eau de Parfum Spray 123,70€
Dior, Miss Dior Eau de Parfum

Το Miss Dior Eau de Parfum ανανεώνεται με ένα νέο άρωμα. Το Miss Dior γεννήθηκε το 1947 από την επιθυμία του Christian Dior να επαναφέρει τη μαγεία στη ζωή των γυναικών, ώστε να τις βοηθήσει να δουν ξανά τα λαμπερά χρώματα της αγάπης. Μετά από μια σκοτεινή περίοδο της ζωής του, το άρωμα έγινε για τον Christian Dior συνώνυμο της ευτυχίας, της ποίησης και της αποκατάστασης της αρμονίας. Το Miss Dior μας συναρπάζει, μας ενθουσιάζει και μας καλεί να ανακαλύψουμε όλη την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Πιστό στην αποστολή του να μας εμπνέει, το νέο άρωμα Miss Dior είναι σαν ένα αρωματικό «millefiori». Το εκατοντάφυλλο τριαντάφυλλο, με τις μελένιες και πιπεράτες νότες, κυριαρχεί σε μια απολαυστικά κρεμώδη και βελούδινη καρδιά. Συνδυάζεται με δροσερές νότες μιγκέ, μια αρωματική συμφωνία παιώνιας με τόνους βερίκοκου και πουδρέ νότες ίριδας. Έτσι, το Miss Dior βασίζεται σε ένα κομψό, εντυπωσιακό μπουκέτο, ένα «millefiori» που μοιάζει να αποτελείται από αμέτρητα λουλούδια σε ατελείωτα χρώματα. Στη βάση του, ελαφριές νότες τρυφερών ξύλων περιβάλλουν την αρωματική σύνθεση.

Το άρωμα του δημιουργού υψηλής ραπτικής διακοσμείται με έναν υφασμάτινο φιόγκο, μερικά εκατοστά απόλυτης πολυτέλειας δεμένα γύρω από τον λαιμό του μπουκαλιού. Το νέο Miss Dior Eau de Parfum είναι στολισμένο με έναν εντυπωσιακό πουαντιγιστικό φιόγκο, εμπνευσμένο από την υψηλή ραπτική. Κάθε φιόγκος έχει έναν μοναδικό συνδυασμό διάσπαρτων λουλουδιών. Στη βάση του μπουκαλιού, το εμβληματικό μοτίβο πιε-ντε-πουλ του Miss Dior είναι χαραγμένο πάνω στο γυαλί.

«Ο αισθησιασμός του λουλουδάτου μπουκέτου του νέου Miss Dior Eau de Parfum αφυπνίζει όλες τις αισθήσεις μας. Εξυμνεί το βελούδινο και αισθησιακό τριαντάφυλλο -που αναδεικνύεται με δροσερό μιγκέ και πικάντικη παιώνια- και περιβάλλεται από πουδρέ ίριδα». Ο κομψός και ταυτόχρονα ελαφρώς προκλητικός φιόγκος του Miss Dior (που μοιάζει με «στιλέτο» ή με «ουρά χελιδονιού») αποτελεί μια παγκόσμια υπογραφή, ένα αναγνωρισμένο σύμβολο υψηλής ραπτικής. Σήμερα, ανανεώνεται με εξαιρετική πολυτέλεια και τεχνογνωσία. Στο μυστικό ατελιέ ενός από τους διασημότερους κορδελοποιούς στη Γαλλία, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ασχολείται αποκλειστικά με δημιουργίες για επιδείξεις υψηλής ραπτικής, σχεδιάστηκε μια εξαιρετική κορδέλα που αγκαλιάζει τον λαιμό του μπουκαλιού.


 

DIOR Miss Dior Eau de Parfum 88,51 €
Kilian Paris, Good Girl Gone Bad by Kilian Refillable

Χωρίς αναστολές, το Good girl gone Bad by Kilian είναι ένας απολαυστικός φλοράλ ανεμοστρόβιλος που μας ταξιδεύει μια στον παράδεισο και μια στην κόλαση. Αθώo αλλά με έντονο, πλούσιο σώμα, το absolute από όσμανθο αναμεμειγμένο με βερίκοκο, τα άνθη πορτοκαλιάς και το absolute από τριαντάφυλλο του Μαΐου στις νότες κορυφής, υποστηρίζονται από τον απόλυτο πειρασμό που ακολουθεί: ένα εκρηκτικό μπουκέτο από τις «σειρήνες» των λουλουδιών, absolute τουμπερόζας, γιασεμί και νάρκισσο. Αρωματοποιός: Alberto Morillas.


 

 

KILIAN PARIS Good Girl Gone Bad by Kilian Refillable 250,00 €

 
Jο Malone London, English Pear & Freesia Cologne – Fluted Bottle Edition

Ένα άρωμα που αντλεί την έμπνευσή του από ολάνθιστους κήπους, πλημμυρισμένους από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Ενσαρκώνει τη φρεσκάδα των φρεσκοκομμένων, ώριμων αχλαδιών, τυλιγμένων σε ένα μπουκέτο από φωτεινές λευκές φρέζιες, όπου τα αψεγάδιαστα άνθη τους εκπέμπουν αγνότητα και έναν ήπιο τόνο δροσιάς. Το άρωμα κλείνει με πλούσιες νότες από κεχριμπάρι, πατσουλί και ξύλο που το τυλίγουν σε μια απροσδόκητη ζεστασιά.


 

JO MALONE LONDON English Pear & Freesia Cologne – Fluted Bottle Edition 70,00€