Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Φ. Μπαραλιάκος: Στον Μακρύγιαλο οι σπάνιες επιγραφές σε Ελληνικό αλφάβητο του 8ου-7ου αιώνα π.Χ.


 Τις σπάνιες επιγραφές σε Ελληνικό αλφάβητο του 8ου και 7ου π.Χ. αιώνα που βρέθηκαν στο «Υπόγειο» της Μεθώνης, και βρίσκονται πλέον στις προθήκες της νέας αίθουσας του Μουσείου του Μακρυγιάλου αναδεικνύει με ανάρτηση του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο... 

 
κ. Μπαραλιάκος που το θέμα της επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης του Μακρυγιάλου το έχει πάρει πάνω του από την πρώτη μέρα ενασχόλησης του με τα κοινά, επισκέφθηκε το Μουσείο και ενημερώθηκε από την αρχαιολόγο προϊσταμένη τμήματος προϊστορικών και κλαςικών αρχαιοτήτων και μουσείων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πιερίας κα Αθηνά Αθανασιάδου για τα εκθέματα, μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας, που βρίσκονται εκτεθειμένα πλέον στην εν λειτουργία νέα πτέρυγα του Μουσείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα πρωιμότερα μέχρι σήμερα επιγραφικά ευρήματα της Μακεδονίας, που προσφέρουν στοιχεία για το μακραίωνο ταξίδι της ελληνικής γλώσσας από τότε ως τις μέρες μας.

Ο Βουλευτής Πιερίας τονίζει στην ανάρτηση του ότι η έκθεση περιλαμβάνει σπάνια ευρήματα που επιτέλους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βρήκαν τον χώρο και τις κατάλληλες συνθήκες για να εκτεθούν στο ευρύ κοινό ώστε να θαυμάσει την ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική αξία τους.