Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ιερατική Σύναξη εν όψει του Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους



Την Παρασκευή 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.Η Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.

Στην... 

 
αρχή τελέστηκε η Ακολουθία των Βαΐων κατά το Ιεροσολυμιτικό τυπικό.Στη συνέχεια, η Ιερατική Σύναξη ασχολήθηκε με λειτουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.Απευθυνόμενος προς τους κληρικούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος έδωσε οδηγίες εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ έκανε και μερικές καίριες επισημάνσεις για το πνευματικό κλίμα των ημερών.

Παράλληλα, έλαβε χώρα η παρουσίαση διαφόρων δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και προγραμματισμός νέων κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Προς το τέλος της Σύναξης μαθητές Α´ και Β´ Δημοτικού του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, έψαλαν στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο και τους Ιερείς τα Κάλαντα του Λαζάρου και απήγγειλαν τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Σε όλους τους παρισταμένους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα ενόψει του Πάσχα και προσέφερε μια μικρή εικόνα και κεράσματα στα παιδιά.