• 1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι

  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • Για την επικάλυψη: 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη, 1/8 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα, 1 πρέζα αλάτι (αν τα αμύγδαλα είναι ανάλατα)

Εκτέλεση
  1. Στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τη βρώμη για 10 δευτερόλεπτα για να σπάσει λίγο. Μερικά κομμάτια θα πρέπει να φαίνονται μικρά σαν άμμος, ενώ άλλα θα πρέπει να παραμένουν σχεδόν ολόκληρα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε τη βρώμη και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν. Το μείγμα θα είναι παχύρρευστο και εύπλαστο σαν ζύμη παιχνιδιού.
  3. Στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων (δεν χρειάζεται να τον καθαρίσετε), προσθέστε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με αμμώδες χαλίκι. Θέλετε μια πολύ λεπτή σκόνη με κομμάτια αμυγδάλου που να είναι μικρότερα από τα μίνι κομματάκια σοκολάτας.
  4. Παίρνετε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη και την τυλίγετε σε μπάλα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας. Μπορεί να είναι λίγο εύθρυπτη, αλλά θα πρέπει να συγκρατείται όταν την πιέζετε δυνατά (αν όχι, ανακατέψτε άλλη μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο στο μείγμα).
  5. Συνεχίστε μέχρι να εξαντλήσετε όλη τη ζύμη, τοποθετώντας τις μπάλες σε ένα ταψί ή μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα.
  6. Όταν τελειώσετε με το πλάσιμο, κυλήστε τις μπάλες στο μείγμα αμυγδάλου για να καλυφθούν. Μόλις καλυφθούν όλες οι μπάλες, γυρίστε πίσω και κυλήστε τις ξανά. Η πρώτη επικάλυψη συχνά απορροφάται από τη μπάλα. Η δεύτερη επικάλυψη θα κολλήσει, αλλά δεν θα απορροφηθεί.
  7. Φυλάξτε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. Για να τα καταψύξετε, τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα ή σε ένα ταψί μέχρι να στερεοποιηθούν. Μεταφέρετε τα σε μια σακούλα με φερμουάρ και διατηρήστε στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.