Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κακοποιοί έκλεψαν αυτοκίνητο από αστυνομικό τμήμα για να «σβήσουν» στοιχεία!


Σπείρα κακοποιών έκλεψε αυτοκίνητο από αστυνομικό τμήμα για να «διαγράψει» επιβαρυντικά στοιχεία για κλοπές κοσμηματοπωλείων που είχε κάνει! Το... 

 
περιστατικό έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, άγνωστο παραμένει αν υπήρχε άλλος συνάδελφος του στο κτήριο ή ήταν μόνος του, έκανε υπηρεσία. Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα μέλη της συμμορίας απομάκρυναν το «επιχειρησιακό» τους όχημα από τον χώρο του τμήματος χωρίς να τους καταλάβει κανείς! Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο ολοσχερώς στην Πλατεία Σεληνίων Σαλαμίνας. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το οποίο ήταν κλεμμένο είχαν βρεθεί διαρρηκτικά εργαλεία ενώ είχε και πινακίδες από ίδιο όχημα για να μην κινεί υποψίες.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και κατάφερε να φτάσει στον εντοπισμό πέντε ατόμων τα οποία κατηγορούνται για κλοπές από κοσμηματοπωλεία, κυρίως με τη μέθοδο «ριφιφί», σε διάφορες περιοχές της επικράτειας όπως Πόρο, Δελφούς και Αργοστόλι. Ο τρόπος δράσης τους ήταν συγκεκριμένος…

Μία εβδομάδα πριν την κλοπή πήγαιναν να κατοπτεύσουν το κατάστημα – στόχο. Στα καράβι για να βγάλουν εισιτήρια χρησιμοποιούσαν ψεύτικα στοιχεία για να δυσκολέψουν την ταυτοποίησή τους. Στη συνέχεια δυο μέλη της οργάνωσης πλησίαζαν το κοσμηματοπωλείο ενώ το τρίτο έκανε τον «τσιλιαδόρο». Πήγαιναν ή οδικώς ή ακτοπλοϊκώς κυρίως απογευματινές ώρες. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες έκαναν τις διαρρήξεις και έπειτα επέστρεφαν την ίδια ημέρα στην Αττική όπου έμεναν.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και Τμημάτων Ασφαλείας του Πειραιά, έκαναν επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη Σαλαμίνα και συνέλαβαν τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής και έναν τουρκικής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -6- οχήματα, -5- κινητά, κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, είδη ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων και -1500- ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί: διακεκριμένη κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στον Πόρο την 22-08-2023, -6- περιπτώσεις απόπειρας διακεκριμένης κλοπής από κοσμηματοπωλεία σε Πόρο, Δελφούς και Αργοστόλι το διάστημα από 5-12-2023 έως 1-4-2024.
Μέρος των κοσμημάτων που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της παράνομης δράσης της οργάνωσης συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.