Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Η άθλια δήλωση Μεϊμαράκη


γράφει ο Γιώργος Μάστορας 

Να είμαστε έτοιμοι «να αφήσουμε τον καναπέ μας, αν μας ζητηθεί», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, νυν ευρωβουλευτής του ιδίου κόμματος, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και διατελέσας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Συντονίζει κι αυτός την φωνή του με... 


 

μια σειρά άλλους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ελίτ, που προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για πόλεμο. Προσέξτε εκείνο το «αν μας ζητηθεί». Δεν καλούμαστε να πολεμήσουμε για τα δικά μας Εθνικά συμφέροντα, αλλά… υπέρ τρίτων. Αποτελεί ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση να ντυθεί η Ευρώπη και η Χώρα μας «στο χακί». Άλλωστε, εδώ και μήνες «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία», όπως επί της ουσίας δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδος. Τώρα, που η πλανητική σύγκρουση επεκτείνεται και στην Μέση Ανατολή, πρέπει να πάρουμε θέση μάχης. Η Ευρώπη μπαίνει σε μια κούρσα επανεξοπλισμού και στρατιωτικής θωράκισης. Μέρος αυτής της εκστρατείας είναι και η «προετοιμασία» της απρόθυμης κοινής γνώμης, που δεν βλέπει τον πόλεμο αυτόν ως μια δική της υπόθεση. 

Στον αντίποδα αυτής ακριβώς της «προετοιμασίας», του φόβου, της διαρκούς κρίσης, της «πολεμικής οικονομίας», είναι απαραίτητο να αντιτάξουμε την απαίτηση για σαφή ουδετερότητα. Όχι βεβαίως ως μια μορφή αναχωρητισμού ή ηττοπάθειας. Το φρόνημα και η αμυντική θωράκιση είναι απολύτως απαραίτητα απέναντι σε πραγματικές για το Ελληνικό Έθνος απειλές, όπως είναι η μονίμως επεκτατική Τουρκία. Η Εθνική Ασφάλεια είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να θυσιάζεται στο όνομα των επικίνδυνων τυχοδιωκτισμών της σκοτεινής «σωστής πλευράς της ιστορίας».

elkosmos.gr