Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γιος Φρέντι Μπελέρη: «Ιστορική απόφαση η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές»


Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα συμπεριληφθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο του Ιουνίου
 
Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την υποψηφιότητα του πατέρα του... 

 
στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ και για όσα αυτή σηματοδοτεί.

Εξήγησε ότι επικοινώνησε με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας ο οποίος δήλωσε συγκινημένος με την τοποθέτησή του στο ευρωψηφοδέλτιο.

«Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση», είπε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη και ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τίμησε τον ελληνισμό στην Αλβανία και τον αγώνα που έχουμε κάνει».

«Ήταν μία φοβερή ιδέα», σημείωσε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «πέρασε το μήνυμα ότι κανένας δεν μένει πίσω».

Η υποψηφιότητα Μπελέρη

Θυμίζουμε ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη βρίσκεται ανάμεσα στους 42 υποψηφίους της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, και έτσι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας -που παραμένει στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί από την αλβανική Δικαιοσύνη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων- θα συμπεριληφθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο του Ιουνίου.

Δεν αποτελεί μυστικό πως το προηγούμενο διάστημα για το θέμα της υποψηφιότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας υπήρχαν συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μία άποψη, που φαίνεται πως είχε υποστηρικτές στο υπουργείο Εξωτερικών, σημείωνε πως πρόκειται για ένα θέμα με ευρωπαϊκές προεκτάσεις (που αφορά ευρύτερα τις σχέσεις των Τιράνων με τις Βρυξέλλες). Και υπήρχε προβληματισμός για το ενδεχόμενο να δοθεί η εικόνα πως εξελίσσεται σε ένα διμερές ζήτημα.

Ωστόσο υπήρχαν ένθερμοι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέτη. Υπέρ της υποψηφιότητας στις Ευρωεκλογές είχε ταχθεί από την αρχή ο Σταύρος Παπασταύρου, που στο συνέδριο της Ν.Δ. είχε φωτογραφηθεί με τον γιο του Φ.Μπελέρη (Πέτρο Μπελέρη).

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπέρ της υποψηφιότητας είχε ταχθεί επίσης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να συσπειρώσουν ένα δεξιό ακροατήριο και να αποφύγουν διαρροές προς άλλα κόμματα. Δεν περνά μάλιστα απαρατήρητο πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κόμματα, όπως η Ελληνική Λύση και η Νίκη εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό εκτιμάται πως μια υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη μπορεί να περιορίσει τις όποιες διαρροές προς τα δεξιά.