Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τα κόμματα τσακώνονται για μία αξιολόγηση και οι Έλληνες πεινούν


Πρόσφατα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αξιολόγησε την οικονομία μας με ΒΒΒ – (μείον). Μετά την δημοσίευση της έκθεσης άρχισαν τα κόμματα να τσακώνονται: Η... 

 
κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Οικονομία μας είναι σε καλό δρόμο, ενώ η αντιπολίτευση ότι βρισκόμαστε στο ίδιο και, ίσως, χειρότερο επίπεδο. 
 
Εκτός των άλλων η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο χαμηλό επίπεδο των επενδύσεων και κυρίως στην χαμηλή οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα λοιπόν με την κυβέρνηση όλα βαίνουν καλώς στην Οικονομία μας.
 
Αυτά όμως είναι αριθμοί, στατιστικά και λογιστικά στοιχεία και ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που βιώνουν στην πραγματικότητα οι Έλληνες.
 
 Η χώρα μας βρίσκεται στην δεύτερη, από το τέλος, θέση στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών της στην Ευρώπη, με τελευταία την Βουλγαρία. 
 
Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη, παρά τα μέτρα που ισχυρίζεται ότι λαμβάνει η κυβέρνηση, πσρά τα πρόστιμα που, λέει οτι επιβάλλει και παρά τα διάφορα “καλάθια”. 
 
Την ώρα που οι Έλληνες έχουν περιορίσει τις αγορές τους σε βασικά καταναλωτικά είδη, οι μεγάλες αλυσίδες super markets έχουν αυξήσει τον τζίρο τους. 
 
Τσακώνονται λοιπόν τα κόμματα για μία τυπική αξιολόγηση, με ανσδρομή συο παρελθόν, όπου είχαμε χειρότερες αξιολογήσεις, αλλά δεν ξεκαθαρίζουν τι θα κάνουν σε πρακτικό επίπεδο για την πραγματική Οικονομία, αυτήν που έχει αντίκτυπο στην ζωή των Ελλήνων. Μάλλον δεν θα κάνουν τίποτε, όπως δεν έκανσν όλα αυτά τα χρόνια.
 
elkosmos.gr