Στην αγορά θα βρείτε πολλές βαφές, μη τοξικές, για να βάψετε τα πασχαλινά σας αβγά. Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, έχετε πολλές επιλογές.
Από...
παντζάρι και σπανάκι μέχρι φλούδες κρεμμυδιού και πάπρικα.
Σήμερα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε έναν από αυτούς τους τρόπους και συγκεκριμένα το βάψιμο αβγών με πάπρικα.
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά με πάπρικα
Θα χρειαστείτε για 10 – 12 αβγά
3- 5 κουταλιές πάπρικα
3 κ.τ.σ. ξίδι
1 λίτρο νερό
Τι να κάνετε
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την πάπρικα για 20 λεπτά , βάζουμε τα αβγά και το ξίδι που σφίγγει τους πόρους του κελύφους κι αποφεύγονται οι ρωγμές. Προσοχή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους τα αβγά καθώς θα βράζουν. Όσο περισσότερο μείνουν στο νερό, τόσο πιο έντονο θα είναι το πορτοκαλί ή κεραμιδί χρώμα.
Tips για τέλειο βάψιμο αβγών
Το μυστικό για τα βαμμένα αβγά είναι να μην είναι ολόφρεσκα αλλά περίπου 4-6 ημερών. Το τσόφλι θα ξεκολλάει πιο εύκολα και η βαφή δεν θα περάσει στο ασπράδι.
Τα αβγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Πριν τα βράσετε, περάστε την επιφάνειά τους με λίγο λευκό ξίδι.
Βράσιμο αυγών
- Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τοποθετήστε τα αβγά σε μια στρώση. Δεν θα πρέπει να χτυπηθούν μεταξύ τους γιατί θα ραγίσουν ή θα σπάσουν.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά ή τη σβήνετε και αφήνετε τα αβγά για τουλάχιστον 15 λεπτά να σιγοβράσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα με ένα σουρωτήρι ή ένα κουτάλι, βγάζετε τα αβγά και τα βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, ξεκινήστε τη διαδικασία της βαφής.
- Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της βαφής που έχετε επιλέξει.
πηγή: mothersblog.gr