Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Η συμπερίληψη και η δυνατότητα επέκτασής της στο χώρο του αθλητισμού είναι η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα ERASMUS+ SPORT με τίτλο InMe ("Include Me") που υλοποιεί, ως συντονιστής, ο ...  

 
Αθλητικός Σύλλογος ΑΣΤΕΡΙΑΣ της πόλης μας μαζί με τους εταίρους Murgano Enna Nuoto από την Ιταλία και Drustvo za Kulturo Inkluzije από τη Σλοβενία.

Στις 19 και 20 Απριλίου με τη συμμετοχή όλων των εταίρων πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του προγράμματος (Conference) στο χώρο του Αστερία. Συζητήθηκαν η πορεία και η εξέλιξη του προγράμματος καθώς και τα αποτελέσματα της υλοποίησής του. Στην τελική εκδήλωση στις 20 Απριλίου για τις ανάγκες διάχυσης του προγράμματος κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματά του, σε αθλητές, σε παράγοντες του αθλητισμού και σε πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Συμπερασματικά διαπιστώθηκε πως η συμπερίληψη στο χώρο του Ελληνικού αθλητισμού βρίσκεται σε επίπεδο που επιδέχεται βελτιώσεις και εξελίξεις. Θα πρέπει να γίνει αφύπνιση των επαγγελματιών του χώρου, να δοθούν κίνητρα για την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων διαχείρισης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να τους συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν ισάξια σε αθλητικές δραστηριότητες και φυσική άσκηση.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΙΑΣ