Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Σύναξη Ιεροπαίδων στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους


Σύναξη 190 Ιεροπαίδων Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την Κυριακή 14 Απριλίου, κατόπιν προσκλήσεως του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου κ. Γεωργίου. Η σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Κατερίνης.

 
Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους Ιερόπαιδες που ήρθαν από όλη την Πιερία. Συνομίλησε μαζί τους με πατρικό ενδιαφέρον και τους συμβούλεψε τόσο για την προσωπική τους προκοπή, όσο και για την αξία της λειτουργικής διακονίας που επιτελούν στις ενορίες τους. Ιδιαίτερα επισήμανε τις πνευματικές προϋποθέσεις της διακονίας τους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε οΑρχιμανδρίτης π. ΑθηναγόραςΛουκατάρης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στα παιδιά του «Φάρου του κόσμου» και στο σημαντικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη δομή αυτή.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τον Προστάτη Άγιο των Ιεροπαίδων,Άγιο ΠαιδομάρτυραΤαρσίζιο.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς Ιερόπαιδες, ιδιαίτερα με όσους προέρχονται από Ενορίες χωριών, καθώς με αυτούς δεν υπάρχει η δυνατότητα συχνής
επικοινωνίας.

Στη Σύναξη συμμετείχαν και κληρικοί, επιφορτισμένοι με την ποιμαντική της νεότητας, Η Σύναξη, ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών επιτραπέζιων παιχνιδιών σε όλους τους νέους και τη λήψη της σχετικής αναμνηστικής φωτογραφίας.