Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Παρουσίαση Ευρωπαϊκού Συλλογικού Σήματος του Επιμελητηρίου Πιερίας – “Olympus Pierian Chamber”


 Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας είναι το μοναδικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που κατοχύρωσε για τα μέλη του, το Ευρωπαϊκό Συλλογικό Εμπορικό Σήμα. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.»

Το... 


 

απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου με μεγάλη συμμετοχή μελών επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση – ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Σήματος της Πιερίας– “Olympus Pierian Chamber”, στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα μέλη – επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας να ενημερωθούν για τη σημασίακαι τις εμπορικές ωφέλειες από τη χρήση του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην επιθυμία της Διοίκησης του Επιμελητηρίουνα δημιουργηθεί ένα σημαντικό εργαλείο, ένα Ευρωπαϊκό Εμπορικό Συλλογικό Σήμαμε ισχυρή ταυτότητα και ευρέως αναγνωρίσιμο, που να προσδιορίζει την εμπορική προέλευση των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών της Πιερίας.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη δημιουργία του λογοτύπου, την κατάθεση της αίτησης για τη νομική κατοχύρωση, τις ανακοπές και ενστάσεις που προέκυψανκαι ξεπεράστηκαν, έως τον Αύγουστο του 2023 όταν κατοχυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συλλογικό Εμπορικό Σήμα “Olympus Pierian Chamber”,υπέρ της Πιερίας και της Ελλάδαςσε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Alicante της Ισπανίας.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη δημιουργία του Σήματος, με την ευχή τα μέλη - επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου να το χρησιμοποιήσουν και να συνοδεύει τα λογότυπα των Πιερικών επιχειρήσεων σε όλες τις επαγγελματικές δράσεις τους, ώστε να «χτιστεί» η εικόνα μίας καινοτόμου και εξωστρεφούς Πιερίας.

Ο Brand Strategist & Creative Director της Colibri, Χρήστος Χέλμης,αναφέρθηκε στη δημιουργία του συγκεκριμένου σήματος που είχε ως στόχο να υπάρχει σαφής αναφορά και απεικόνιση του μυθικού Ολύμπου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δημιουργία ενός ελκυστικού Brand Name για την Πιερία, τη Μακεδονία και ολόκληρη τη Χώρα.

Ο Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος και πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, ειδικευμένος σε θέματα συλλογικής ιδιοκτησίας και σημάτων, μίλησε για τη νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατοχύρωση του Σήματος, τον κανονισμό χρήσης του, τις καταχωρισμένες κλάσεις του, για την τεράστια σημασία του Συλλογικού Σήματος λόγω της υπεραξίας που καρπώνονται οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν.

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Σήματος, στις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας,πραγματοποιείται μετά από σχετική αίτηση, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαχείρισης Σημάτωνκαι είναι εντελώς Δωρεάν.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Σπύρος Κάλφας. Επίσης, παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Χρυσαυγή Δριστά, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, κα Ασημίνα Στρίμπα, ο Α. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ., κ. Γιάννης Ρουκάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού κας Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, κ. Θεόδωρος Σιαμάγκας, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ Σπύρου Κουλκουδίνα, κ. Μπάμπης Μπρουσκέλης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας καθώς και επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου.