Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους, να μαγειρευτούν τα υγρά και να καραμελώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα, με κρεμώδη υφή, 10 έως 12 λεπτά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε 3 1/4 φλιτζάνια νερό και αφήστε το να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατίστε το νερό με το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα ζυμαρικά και το τυρί κρέμα και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και τα υγρά να μειωθούν και να γίνουν κρεμώδη, 11 έως 13 λεπτά. Αν όλη η υγρασία έχει φύγει και τα ζυμαρικά είναι ακόμα άψητα, προσθέστε λίγο νερό.
  4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, 2 λεπτά. Προσθέστε μια σταγόνα νερό για να δημιουργήσετε μια αραιή σάλτσα, αν χρειάζεται. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρετε με καβουρδισμένα καρύδια.