Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Οι γαρίδες έκρυβαν 210 κιλά κοκαΐνης. Ο ρόλος του Έλληνα «Ρablo» που έκανε εμπόριο οπλών στην ΚολομβίαΚοντέινερ πλοίου στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, με τις κατεψυγμένες γαρίδες έκρυβε κέρδη πολλών εκατομμυρίων.

 
Λαβράκι «χτύπησαν» οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών που εντόπισαν μέσα σε κοντέινερ πλοίου στον Πειραιά 210 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα προσεκτικά κάτω από κουτιά με κατεψυγμένες γαρίδες.

Τα πακέτα με τα 210 κιλά κοκαΐνης ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε νάιλον συσκευασίες με την ετικέτα «Sparta».

Τα εκτιμώμενα κέρδη για τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική, είναι περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά προ επεξεργασίας.

Ο ρόλος του Έλληνα «Ρablo» που έκανε εμπόριο οπλών στην Κολομβία

Έξι υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στην συντονισμένη επιχείρηση. Αφού εντόπισαν το παράνομο φορτίο προχώρησαν σε 4 συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών με καταγωγή από την Αλβανία με πλούσιο μητρώο.

64χρονος Έλληνας, γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo», ήταν τα «μάτια» του καρτέλ στη Λατινική Αμερική. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για εμπόριο όπλων για λογαριασμό της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας

Ο 48χρονος φερόμενος ως αρχηγός, αλβανικής καταγωγής είχε αναλάβει τη διακίνηση μέσω κοντέινερ από τον Παναμά στην Ευρώπη. Σε βάρος του εκκρεμεί δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ καθώς φέρεται να ήταν υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής χαπιών captagon.