Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Οι 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και να τα κρατήσετε εάν ξεκινάτε τώρα δίαιτα


Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Οι γρήγορες δίαιτες κατά κανόνα αποτυγχάνουν και τα χαμένα κιλά- συχνά και περισσότερα- επανέρχονται γρήγορα, ενώ... 

 
τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από τάσεις, προϊόντα και συμβουλές. Ωστόσο, υπάρχουν υγιεινοί τρόποι για να ξεκινήσετε σωστά, να χάσετε βάρος και το σημαντικότερο να το διατηρήσετε.

Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους και να είστε ευέλικτοι

Η γρήγορη απώλεια βάρους, οι μοντέρνες δίαιτες και τα σχέδια προπόνησης που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα μπορεί να φαίνονται ελκυστικές επιλογές, όπως μεταδίδει το "The Week". Αλλά οι ειδικοί λένε ότι το κλειδί για να πετύχουμε το στόχο μας είναι να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες και να υιοθετούμε υγιεινές νέες συνήθειες.

Η απώλεια περίπου ενός με δύο κιλών την εβδομάδα είναι ο πιο σίγουρος δρόμος.

Όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας για την απώλεια βάρους, είναι καλύτερο να θέσετε βραχυπρόθεσμους στόχους και να ανταμείψετε τον εαυτό σας για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Να είστε προσεκτικοί με τις νέες δίαιτες στο διαδίκτυο

Οι δημοφιλείς καινούργιες δίαιτες δεν είναι κάτι νέο. Ωστόσο, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι νέες τάσεις για την απώλεια βάρους γίνονται αστραπιαία γνωστές και επηρεάζουν όλο και περισσότερα άτομα. Και παρά το ότι η ενημέρωση γύρω από θέματα διατροφής έχει γίνει πολύ πιο εύκολη, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, καλό θα είναι να ακούτε το σώμα σας, να σκέφτεστε λογικά και να μην κάνετε πειραματισμούς.

Μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας

Καθώς η απώλεια βάρους απαιτεί μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις για την υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών, είναι καλό να μιλήσετε με κάποιο ειδικό που θα μπορέσει να σας βοηθήσει στο να χάσετε κιλά με ασφάλεια. Η συμβολή του επαγγελματία διατροφολόγου είναι σημαντική ειδικά όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Χτίστε μια υγιή σχέση με το φαγητό με την πάροδο του χρόνου, όπως και με την άσκηση

Η δίαιτα και η άσκηση είναι τα θεμέλια για μια ασφαλή απώλεια βάρους. Αντί να εστιάζετε σε ποιες τροφές να αποφεύγετε, μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στο πώς να εισάγετε πιο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας, όπως φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

Πριν ξεκινήσετε να γυμνάζεστε επίσης, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλή φυσική κατάσταση. Μόλις ξεκινήσετε την άσκηση, εντάξτε στη ρουτίνα σας και αντιστάσεις, αλλά και αερόβιο πρόγραμμα. Το τι λειτουργεί καλύτερα είναι διαφορετικό για τον καθένα, εντούτοις τα οφέλη της άσκησης είναι δεδομένα.

Πηγή: capital.gr