Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Πώς να καθαρίσετε το σίδερο; Μάθετε δύο υπέροχους σπιτικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τα άλατα και τα σημάδια από το κάψιμο


Η τακτική χρήση ενός σίδερου μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αλάτων. Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η καμένη περιοχή του ποδιού. Και... 

 
τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν αρκετά εύκολα με οικιακές μεθόδους. Πώς να αφαιρέσετε τα άλατα από ένα σίδερο; Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω την καμένη περιοχή;

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα άλατα από ένα σίδερο; Σπιτικές θεραπείες με ξύδι και αλάτι

Η τακτική αφαίρεση των αλάτων από το σίδερό σας είναι πολύ σημαντική, για να διατηρήσετε τη συσκευή σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε την ανομοιόμορφη θέρμανση. Μεταξύ των διαφόρων διαθέσιμων μεθόδων, αυτή που χρησιμοποιεί ξύδι έχει υψηλή απόδοση. Πώς να χρησιμοποιήσετε το ξύδι για τα άλατα;

Ακολουθούν σύντομες οδηγίες:
  • Ρίξτε ίσες ποσότητες ξύδι και νερό στο δοχείο νερού του σίδερου. Ανοίξτε τη συσκευή και ρυθμίστε την στην υψηλότερη θερμοκρασία.
  • Όταν το σίδερο είναι ζεστό, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εκτόξευσης ατμού πάνω από το νεροχύτη για να αφαιρέσετε τα άλατα. Εναλλακτικά, μπορούμε να μετακινήσουμε το σίδερο πάνω από μια παλιά πετσέτα.
  • Απενεργοποιήστε το σίδερο και αδειάστε το δοχείο και, στη συνέχεια, γεμίστε το με καθαρό νερό. Ενεργοποιήστε το σίδερο και αφήστε τον ατμό μερικές φορές για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα ξύδι και τα άλατα.
  • Αν έχουν μείνει κομμάτια αλάτων στην πλάκα του σίδερου, μπορείτε να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται επίσης συχνά για την αφαίρεση των αλάτων από τα σίδερα είναι η χρήση αλατιού.

Αυτή η μέθοδος διαφέρει ελαφρώς από τη μέθοδο που χρησιμοποιεί ξύδι:

  • Ζεστάνετε το σίδερο σε μέτρια θερμοκρασία, αλλά μην ανοίξετε τον ατμό.
  • Απλώστε ένα παχύ στρώμα αλατιού σε χαρτί ψησίματος ή σε παλιό ύφασμα και, στη συνέχεια, περάστε το σίδερο μερικές φορές από πάνω του.
  • Απενεργοποιήστε τη συσκευή και περιμένετε να κρυώσει, στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια σιδερώματος με ένα υγρό πανί.

Πώς να καθαρίσετε ένα καμένο σίδερο;

Αυτές οι δύο μέθοδοι καθαρισμού ενός καμένου σίδερου μπορούν να συνδυαστούν σε μία. Δοκιμάστε να γλιστρήσετε το θερμαινόμενο σίδερο πάνω από αλάτι που είναι σκορπισμένο σε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι αναμειγνύοντάς το με το αλάτι για να σχηματίσετε ένα είδος πάστας, την οποία εφαρμόζετε στο κρύο πόδι της συσκευής και τρίβετε απαλά. Μετά από λίγα λεπτά, αφαιρέστε το με ένα υγρό πανί.

Μια συχνά διαφημιζόμενη μέθοδος για ένα καμένο σίδερο είναι η χρήση λευκής οδοντόκρεμας. Απλά εφαρμόστε την σε ένα κρύο σίδερο και μετά από λίγα λεπτά, αφαιρέστε την με ένα υγρό μαλακό πανί. Τέλος, πρέπει να σκουπίσετε την επιφάνεια στεγνά. Μια προαιρετική λύση είναι μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, η οποία εφαρμόζεται επίσης στο κρύο σίδερο και αφαιρείται μετά από λίγα λεπτά.

Πριν χρησιμοποιήσετε το σίδερο μετά τον καθαρισμό ή την αφαίρεσή του αλάτων, καλό είναι να κάνετε μια δοκιμή σε ένα παλιό κομμάτι ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλη η βρωμιά. Αντ’ αυτού Συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά εργαλεία ή καθαριστικά που θα μπορούσαν να χαράξουν την επιφάνεια της σιδερώστρας.

Στικ καθαρισμού σίδερου – αξίζει να το αγοράσετε;

Μια έτοιμη λύση, που δεν απαιτεί μείγμα νερού, αλατιού ή ξιδιού, είναι ένα ειδικό ραβδί για τον καθαρισμό των σίδερων. Το ραβδί καθαρισμού σίδερου μπορεί να χειριστεί όλα τα είδη βρωμιάς, αλάτων και εγκαυμάτων χάρη στα χημικά του προϊόντος που βοηθούν στη διάλυση των υπολειμμάτων της καμένης βρωμιάς.

Τα μπαστούνια σιδήρου είναι συνήθως πολύ αποτελεσματικά στην αφαίρεση των σημάτων καψίματος και παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις οικιακές μεθόδους. Η ίδια η μέθοδος χρήσης είναι επίσης γρήγορη και εύκολη, συν το ότι τα περισσότερα προϊόντα είναι ασφαλή για διάφορα σίδερα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αντικολλητικές επιστρώσεις. Χρησιμοποιώντας τακτικά αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας.

Πριν από τη χρήση του στικ καθαρισμού σίδερου καλό είναι να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης τόσο της συσκευής όσο και της ίδιας της ράβδου. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι η χρήση του δεν θα είναι επιβλαβής για το σίδερο.

Πηγή: lafresko.nl