Τα λίγα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως με λίγη φροντίδα και να μετατραπούν σε μια αγαπημένη cozy γωνία για εσάς και τους καλεσμένους σας. Ένα προσεγμένο μπαλκόνι μπορεί να αποτελέσει μία όαση για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές και να κάνει το σπίτι σας να δείξει ακόμη μεγαλύτερο όταν αφήνετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προετοιμάσαμε ένα σύντομο οδηγό με τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας.
Καθίσματα

Ανεξάρτητα από το αν επιλέξτε να δημιουργήσετε να εξωτερικό καθιστικό, ένα μικρό μπαρ ή μια γωνία για να διαβάσετε το βιβλίο σας, χρειάζεστε έναν χώρο για να καθίσετε και να χαλαρώσετε. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να προσθέσετε πτυσσόμενες καρέκλες, ένα diy καναπεδάκι από παλέτες, πουφ ή απλά μεγάλες μαξιλάρες για το πάτωμα. Ένα ανθεκτικό χαλί από ψάθα ή τεχνητό γρασίδι θα ολοκληρώσει το αποτέλεσμα, καθώς θα καλύψει το πάτωμα δίνοντας έναν πιο σπιτικό τόνο.



Φυτά

Τα φυτά φέρνουν τη φύση στο μπαλκόνι σας, ανεξάρτητα με το αν αυτό βρίσκεται στο κέντρο του αστικού ιστού. Μερικές μικρές και μεγάλες γλάστρες μπορούν να προσφέρουν δροσιά και ιδιωτικότητα, καθώς με το πράσινο θα μπορέσετε να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα από τα γύρω μπαλκόνια, ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύεστε με τον καλύτερο τρόπο από τις ακτίνες του ήλιου. Για να καλύψετε πλήρως το μπαλκόνι σας, επιλέξτε ένα φράχτη από καλαμωτή ή μπαμπού που θα το απομονώσει εντελώς και κατεβάστε τις τέντες σας.



Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Φωτάκια εξωτερικού χώρου, φαναράκια ή λάμπες με χαμηλό φωτισμό μπορούν να δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα για τα βράδια. Σαφώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα αρωματικά κεριά -με προσοχή- ή ένα εντυπωσιακό πορτατίφ δαπέδου με μια λάμπα χαμηλών watt, ενώ για ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα προτιμήστε μια λάμπα με χρώμα.
Διακόσμηση

Μετά την τοποθέτηση των επίπλων, των φυτών και του φωτισμού, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία για να δώσετε το προσωπικό σας στίγμα στο μπαλκόνι. Επιλέξτε αντικείμενα του γούστου σας, όπως αγαλματίδια, μαξιλάρια, έναν πίνακα, βιβλία, βάζα και φτιάξτε μικρές όμορφες γωνίες.