Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το μπαχαρικό που έχεις στην κουζίνα σου και θα τα διώξει


Τα κατά τ’ άλλα ακίνδυνα περιστέρια έχουν προσαρμοστεί πλήρως στη ζωή της πόλης και για αυτό το λόγο τα βλέπεις παντού -αλλά δεν θέλεις να τα βλέπεις στο μπαλκόνι σου. Μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε με το μερός σου. Υπερβολική δεν θα σε πούμε.

Πέρα από... 

 
το γεγονός πως τα περιστέρια μπορούν να γεμίσουν με ακαθαρσίες το μπαλκόνι σου σε χρόνο dt, μπορούν να αλλοιώσουν τα κάγκελα, την τέντα και το δάπεδο, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι μεταφέρουν παράσιτα και ασθένειες μεταδοτικές στον άνθρωπο, αλλά και τα κατοικίδιά σου.

Υπάρχουν διάφοροι -ασφαλείς για τη ζωή των περιστεριών τρόποι να τα απωθήσεις από το να κάνουν κατάληψη στο μπαλκόνι σου. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και ένα μπαχαρικό.

Χωρίς να τα βλάψεις, μπορείς να τα απομακρύνεις και να απολαμβάνεις ανενόχλητη τον χρόνο σου στο μπαλκόνι, μόνη ή με την παρέα σου, όλο το καλοκαίρι.

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το μπαχαρικό που έχεις σίγουρα στην κουζίνα σου και θα τα διώξει

Τα περιστέρια από τη φύση τους μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Επομένως, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μπόλικο πιπέρι στα μέρη που έχεις παρατηρήσει ότι συνήθως κάθονται και κουρνιάζουν.

Για να πετύχει το κόλπο, πρέπει η ποσότητα του πιπεριού να είναι ικανοποιητική. Επίσης, φρόντισε να το ανανεώνεις κάθε λίγες μέρες γιατί από ένα σημείο και έπειτα χάνει τη μυρωδιά του.

Σε αυτό το σημείο δε, να πούμε πως δεν χρειάζεται να περιμένεις από το πιπέτι και μόνο να κάνει θαύματα. Είναι σημαντικό να διατηρείς το μπαλκόνι σου καθαρό (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) και να απομακρύνεις τυχόν πηγές νερού.

Στην εσχάτη των περιπτώσεων, βάζεις πλέγμα.

Πηγή: ladylike.gr