Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΚΙΝΑΛ…


Του Παύλου Γραμμένου
(Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Κατερίνης)

Αναπολώντας τους αγώνες που έδωσα ατομικά αλλά και ομαδικά με συντρόφους από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δεν άντεξα να μην κάνω αυτή την παρέμβαση.

Το ... 

 
ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κίνημα που εξέφρασε μετά την μεταπολίτευση ένα μεγάλοκομμάτι του ελληνικούλαού που για δεκαετίεςήτανπαραγκωνισμένοκαιδιωκόμενο.

Ήτανκοντά στον απλόκαι φτωχό ‘Έλληνα, τον άνεργο,τον μεροκαματιάρη, τον αγρότη, τον φοιτητή, τον εργάτη, τον συνταξιούχο, τον αυτοαπασχολούμενο.

Με την νίκη του το 1981 άλλαξεάρδην το κοινωνικό και οικονομικόstatusτης ελληνικήςκοινωνίας. Προφανώς κατά την διακυβέρνηση του, έκανε καιλάθη και παραλήψεις, το έφερε όμως στο κοινωνικό προσκήνιο. Αυτό ουσιαστικά«δημιούργησε» την σύγχρονη τότε μεσαία τάξη.

Προσπάθησε να εκδημοκρατίσει και να θεσπίσειθεσμούς, για να υπερασπιστεί τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, απέναντιπάντα στην συντηρητικήκαιαμετανόητηδεξιά,που θεωρούσε και θεωρεί το κράτοςφέουδοτης και φέουδο των

Αλήθειαπαλαιοί σύντροφοι(σε σας κυρίωςαπευθύνομαι), τι εκφράζει και τι εκπροσωπεί το σημερινόθλιβερόκόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώςλέγεται.Κάθε λίγοαλλάζειεπωνυμίααλλά όχι πρακτικές.

Θλίβομαι όταν συνομιλώ με πρώηνσυντρόφους μου αφού όπως είναι γνωστόστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ-Π..Σ, που για εμέναεκφράζειπραγματικά τους μη προνομιούχους Έλληνες (σας λέεικάτι το μη προνομιούχους ή έχετεπάθειολικήαμνησία;).Φέρεστε με απίστευτομένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να βλέπουν«θετικά» τον Μητσοτάκη!

Χρησιμοποιείτε πολιτικάεπιχειρήματα της δεξιάςεναντίων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.και ο Τσίπρας ήταν αναρχοαυτόνομος, ήταν λαϊκιστής (ανακαλύψατε τον λαϊκισμό στον Τσίπρα –ΕΛΕΟΣ!), έπληττε τους θεσμούςήτανκομμουνιστής (λες και αυτό είναι κατηγορία) και άκουσονάκουσονέδινεεπιδόματαστους ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ενώ δεν σκεφτόταν την μεσαία τάξη.

Είναι τραγικόσύντροφος, αγωνιστής, οπαδός, ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που από την αφάνεια (οικονομική και κοινωνική) πέρασε στο προσκήνιο και τώρα ως μεσαίατάξη με μικροαστικήυποκουλτούραυπερασπίζεται τα «ταξικά» του συμφέροντααγνοώντας το παρελθόν του, γίνεστε θλιβεροί«κυρ Παντελήδες».

Πιστεύωπραγματικά ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμεέπαιξε τον ιστορικό του ρόλο και δεν υπάρχειλόγοςύπαρξης,με τα θετικά του και τα αρνητικά του ( για μένα το πρόσημο είναι θετικό) έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο.

Η πραγματικήαγνήλαϊκήψυχή του κόσμου που το ακολουθούσεβρίσκεται και εκφράζεταισήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι συνεχόμενεςεπιθέσειςεπιφανώνστελεχών του αλλά και της ανεκδιήγητηςηγεσίας του εναντίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόσο όσο οΤσίπραςήταναρχηγός, όσο και τώρα του Κασσελάκηπροκαλούνθυμό και θλίψη.

Βάζουν στο ίδιοτσουβάλι τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την νεοφιλελεύθερηακροδεξιά του Μητσοτάκη. Το μόνο που σαςενδιαφέρει,όσοι απομείνατε είναι, να κρατήσετε τα έδρανα τους στη βουλή και στην ευρωβουλή.

Οι κραυγές σας θυμίζουν επιθανάτιο πολιτικό ρόγχο. Υπάρχει και ο αξιοπρεπείς τρόπος της «παραίτησης» σας. Εάν θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά,-που πολύ αμφιβάλω- ο μόνος τρόπος είναι να αφήσετε το μικρομεγαλισμόσας και να δείτε βαθιά στη ψυχή του λαού που σας στήριζε (ήμουν ένας από αυτούς) και πλέον δεν σας αναγνωρίζει.